Винаги загубата на близък човек е свързана с огромна мъка

...
Винаги загубата на близък човек е свързана с огромна мъка
Коментари Харесай

ГРОЗНО! Лекари в Шумен въртят бизнес с починали хора, погребение срещу тлъста комисионна

Винаги загубата на непосредствен човек е обвързвана с голяма тъга за опечалените. А нуждата от погребални организации е неоспорима. Как този отрасъл обаче може да се трансформира в извънредно печеливш бизнес?
Когато умрелият е умрял в болница, постоянно околните не знаят по какъв начин да постъпят и към кого да се извърнат. За мнозина е известна една грозна процедура в лечебните заведения. За облекчение на хората чиновници оферират визитки на траурни организации. Но какво се крие зад това, написа Glasnews.bg.
Деяна Димитрова, която е притежател на погребална организация в Шумен, споделя, че лекари и медицински сестри от години предлагат на фамилии, изгубили непосредствен, организации, само че против комисиона.
„ Комисионата преди години беше 50 лв., в този момент е 200. Тези пари би трябвало ние да ги вземем от клиентите, с цел да ги дадем на лекарите. Сумата на никое място не се вписва, дава се на ръка, “ споделя Деяна.
Тя не утвърждава тази процедура, тъй като е на гърба на опечалените. Допълва, че от близо пет години се бори да се прекрати този модел. Разговаряла е с управата на болничното заведение в Шумен, с лекари и сестри, само че без триумф.
„ Отричам и не одобрявам това за редно. Моята организация е водеща в града и държа на чисти връзки с опечалените, “ сподели тя.
Само преди ден нейният брачен партньор е бил извикан в болничното заведение от докторски колектив, които му предложили партньорство.
„ Те ни обезпечават заравяне, ние си плащаме 200 лева Естествено е, че отказахме и не толерираме сходен тип гнусна и подла работа, “ съобщи Деяна.
Колегите ѝ не стопират да работят по този метод в съдружничество с лица от болничното заведение, като по този метод се подронва имиджа на тези, които отхвърлят. Те не биват препоръчвани, техни визитки не се оферират.
Жената даде и образец. Само преди ден в моргата на МБАЛ Шумен е имало 5 умряли. Всички те са поети от една и съща организация.
Екипът на медията изрази подготвеност да показа и позицията на лечебното заведение и следи тематиката.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР