Винаги ясно сме заявявали, че мирните протести са основно право

...
Винаги ясно сме заявявали, че мирните протести са основно право
Коментари Харесай

ЕК за събитията в България: Подкрепяме правото на мирен протест

Винаги ясно сме заявявали, че мирните митинги са главно право във всяка демократична страна, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия на конференция в отговор на въпрос, обвързван със събитията от последните дни в България. Подкрепяме правото на кротичък митинг, добави той.

В Европейски Съюз имаме лични позиции, не реагираме поради позиции, изразени от други, уточни представителят във връзка изказването на посолството на Съединени американски щати в София.
Посолството на Съединени американски щати у нас: Всяка нация заслужава правосъдна система, която е надпартийна Ние поддържаме българския народ в устрема му за повишение на доверието в демократичната система, се споделя в позиция на посолството
Снощи от дипломатическата задача показаха, в своя позиция, че правото на спокойно събиране е съществена демократична полезност.

Всяка нация заслужава правосъдна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона. Ние поддържаме българския народ в устрема му за повишение на доверието в демократичната система и поощряване на върховенството на закона в България. Никой не е над закона ", написаха в изказване на страницата си във Facebook от американското посолство в София.

Имаме ясно мнение по въпроса с върховенството на закона, заявявали сме това и във връзка на събитията в България, сподели представителят на комисията.
Европейска комисия отхвърли коментар във връзка митингите у нас Чрез Механизма за съдействие и инспекция продължаваме да следим положението на правовата страна в България, съобщи представител на Европейска комисия
Вчера Европейска комисия отхвърли коментар във връзка митингите у нас, само че представител на Комисията се изрече по тематиката за върховенството на закона в България.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР