Винаги възникват опасни ситуации, особено на кръстовища. Велосипедистите или пешеходците

...
Винаги възникват опасни ситуации, особено на кръстовища. Велосипедистите или пешеходците
Коментари Харесай

Опасността с име „мъртва зона“ !

Винаги пораждат рискови обстановки, изключително на кръстовища. Велосипедистите или пешеходците постоянно остават невидяни в по този начин наречената мъртва зона. Сляпата зона е зоната към транспортното средство, която лидерът не може да види, без да реалокира или контролира огледалата. Това може да докара до рискови обстановки, в случай че в региона има други транспортни средства, пешеходци или велосипедисти. Водачът просто не ги вижда, тъй като са изцяло невидими за него.

За да се избегне това, водачите би трябвало да ревизират външните огледала и огледалата за назад виждане преди всяко пътешестване и да ги контролират, в случай че е належащо. Важно: мигачът не е позволение за маневрата! Преди да завиете или промените лентата, постоянно гледайте в огледалото за назад виждане и поглеждайте през рамо.

Ако желаете да завиете, би трябвало да следите пешеходните и велосипедните алеи и да се уверите, че можете да отворите безвредно вратата, преди да излезете от колата. Някои транспортни средства са оборудвани с технологии като помощник за мъртви зони или помощник за промяна на лентата. Тези системи употребяват датчици, с цел да следят заобикалящата среда на автомобила и да предизвестяват. И въпреки всичко асистентът не трябва да ви спести погледът през рамо.

Пешеходците също постоянно би трябвало да бъдат деликатни, когато пресичат улицата. Ако е допустимо да открият зрителен контакт с лидера. Велосипедистите не би трябвало да разчитат на включени мигачи и би трябвало да погледнат във външното огледало на автомобила. Ако може да се види водача в него, то и той може да вижда велосипедиста.

Въпросът кой е отговорен при произшествие зависи от съответните условия и не може да се отговори общо. Обикновено се дефинира от правните разпореждания и точното естество на произшествието. Шофирането деликатно и прозорливо е несъмнено извоювана половина борба!
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР