Винаги сме готови за избори, няма лоша дата за избори.Това

...
Винаги сме готови за избори, няма лоша дата за избори.Това
Коментари Харесай

Дончев: Няма лоша дата за избори

Винаги сме подготвени за избори, няма неприятна дата за избори.Това разяснява пред Дарик радио вицепремиерът Томислав Дончев. Повод бе декларираното от президента Румен Радев желание да насрочи парламентарния избор в първата допустима по закон дата - 28 март.

По думите му колкото изборите са по –близко до топлата част от месеците в годината, толкоз е по-добре за жителите. Веднага по-късно обаче съобщи, че поради настроенията в обществото, какъв брой по-рано е вотът, толкоз по - добре. Така съперниците им можело да се включват в борбата, а суверенът да отреди кой е по-добрият.

Томислав Дончев напомни, че по негова самодейност към този момент има образувана работна група дружно с представители на здравното ведомство, РЗИ и ЦИК, с цел да търсят най-подходящите логаритми по организацията на изборите. По думите му здравните управляващи към този момент имат логаритъм по какъв начин би трябвало да работят самите гласоподаватели и членовете на секции при пандемия.

 

Дончев обаче разясни, че не престават да работят по противоречивите въпроси и да търсят решение, визирайки гласуването с карантинираните. За задачата е помолил външно министерство да направи информация страните, които неотдавна са провели избор, по какъв начин са се справили със обстановката. Ще съпоставим опита на всички, увери Дончев и добави, че има време да се направи добър логаритъм и да покажем, че може да организираме избори.

Според Дончев тематиката за машините на вота остава деликатна, само че данните към този момент демонстрират, че те не носят висок риск от заразяване. Направен е и разбор по отношение на карантинираните и правото им на глас. Вицепремиерът разясни, че е недопустимо жители да се лишават от изборни права. По думите му обаче процесът за образуване на гласоподаване с преносима урна не е лесна задача и допуска опасности заразяване.

„ Ккриза " е думата на 2020 година, сподели Дончев. А за следващата година думата ще е " опция ". Никой не е квалифициран за тази рецесия, разяснява вицепремиерът. По думите му нееднократно е била повдигана тематиката за промени в опазването на здравето. Например обезпечаването на повече кревати. " В един миг този, изглеждащ като обективен упрек, в този момент наподобява ненужен. Въпросите в тази обстановка не допускат елементарни отговори ", сподели още вицепремиерът.

В България досега сходен вид ограничения за запазване на претовареност се вършат за първи път. Няма по какъв начин такова решение да бъде безпогрешно от първия път, разяснява Томислав Дончев по отношение на оповестените обществени ограничения.

 

Според него в обстановка, в която имаме такава висока заболеваемост и смъртност, решаващо би трябвало да е мнението на лекарите и здравните управляващи.

По думите му доста от системите ни се огъват и изпитват компликации в тази обстановка – здравната, обществената, тази за помощ на бизнеса и вложенията. " На нас са ни нужни по бързи системи, че доставят парите до компаниите за 2-3 месеца. ", сподели той.

Очаквам до седмица да имаме първите имунизирани, сподели той.  И добави: " Предвид обстоятелството, че към този момент има създадени ваксини и те всеки миг ще дойдат в България, аз си мисля, че политиците не са предпочитани у нас за имунизация. Когато ми пристигна редът да се имунизирам, по отношение на проекта на Оперативния щаб, ще го направя ".

Планът за възобновяване се усъвършенствал и Дончев се надява да показа новия вид през януари. По думите му нормално обществените средства стигат компаниите за към година и половина, а задачата е това да става най-много за половин година.

С фигурата на проверяващ основния прокурор сме щели да отговорим на рекомендациите на интернационалните организации. По думите му Европейският съюз не е конструиран да ръководи рецесии, само че до момента постоянно е успявал да се оправи - и с банковата, и с бежанската и с тази рецесия, която се случва сега.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР