Винаги съм здраво стъпил на земята. Това заяви полузащитникът на

...
Винаги съм здраво стъпил на земята. Това заяви полузащитникът на
Коментари Харесай

Станислав Шопов: Винаги съм здраво стъпил на земята

Винаги съм крепко стъпил на земята. Това съобщи полузащитникът на ЦСКА Станислав Шопов, който бе определен за Играч номер 1 на 24-и кръг в Първа лига, съобщи кореспондент на БГНЕС. Шопов заслужи наградата, откакто осъществя два гола и даде една асистенция при класическия триумф над Берое с 3:0 вкъщи точно на Националния празник на България 3 март.


„ Със сигурност не съм от хората, на които ще им повлияе тази шумотевица. Радвам се, когато се написа за мен, само че няма значение дали ще е позитивно или негативно. Винаги съм крепко стъпил на земята, не преставам да работя по същия метод. Не се удовлетворявам с това да съм Играч на кръга, уповавам се да не преставам по същия метод да веселя нашата аудитория и да нося точки на ЦСКА “, стартира той.

„ Винаги мачовете с Ботев Пловдив са по-различни за мен, тъй като съм прекарал 11 години в този клуб. Там съм израснал и съм направил първите си стъпки в професионалния футбол, за което постоянно ще му бъда признателен. Сега обаче съм в ЦСКА, който е най-големият клуб в България и ще дам всичко от себе си. Мачовете с Ботев Пд и Левски са доста значими и се надяваме да излезем с позитивен резултат от тях “, сподели българинът във връзка с идните мачове с Ботев в полуфиналите за Купата на страната.

„ Лично аз като футболист и експерт, за мен всеки един мач е на едно и също равнище. Приемам всеки мач по един и същи метод, няма значение против кой играем, виждам да дам всичко от себе си. Не мисля, че съм индивидът, който да разяснява нещата отвън футбола. Ние играем за тима и за почитателите, с цел да побеждаваме и да вървим напред. За нас и за тях мачовете в края на седмицата са празник “, разяснява Шопов идното посещение на ЦСКА 1948 в събота следобяд и продължи:

„ Най-добре се усещам зад тила на нашите нападатели, като №10, само че където треньорът реши и ме постави, постоянно ще давам 100% от себе си и ще виждам да не го отчайвам. В мача против Берое се видя, че за мен най-удобно е да играя зад нашите нападатели. Имах един сложен интервал, в който не играех, само че и за миг не съм се отказал, продължих да упражнявам, дори още повече. Доста дълго врече чаках този късмет и се веселя, че го сграбчих. Надявам се да продължа по същия метод и да нося победи на нашия тим “.

Шопов е безапелационен, че е благополучен да играе за ЦСКА. „ За мен в моя живот нищо не е на живот и гибел. Не одобрявам по този начин нещата. Преди този мач получавах минути за изява и върших всичко допустимо, с цел да покажа, че мога да стартира и като титуляр. Радвам се, че пристигна този миг и се надявам да продължа по същия метод. Винаги съм фокусиран върху ЦСКА. Щастлив съм да бъда тук и да играя за ЦСКА, в случай че е щяло нещо да стане, е щяло да се случи. Повечето неща ги научавах от публицистите, постоянно съм фокусиран върху ЦСКА, а не върху Ботев Пловдив. Аз съм надалеч от тима на Ботев Пловдив. Аз съм футболист на ЦСКА и съм концентриран върху ЦСКА. Другите тимове си имат лична политика. Лично аз, като млад български футболист, като виждам мои съотборници от националния тим, съм доста благополучен и имам вяра, че това е пътят “.

Той приказва и за времето, когато не получаваше доста шансове за изява: „ Аз и различен път съм го казвал – тогава моментът не беше лек за мен. Имаше интерес от доста други тимове от България, а и освен. Още като разбрах за интереса от ЦСКА, отклоних другите неща встрани, тъй като когато ЦСКА те изиска, нямаш избор, с изключение на да отидеш там и постоянно ще бъда признателен на клуба, притежателите, управлението, че ми подадоха ръка в подобен миг и се надявам да не ги отчайвам “.

Халфът на „ армейците “ увери почитателите на тима, че играчите ще се борят до дъно за дубъл през сезона. „ Аз ги разбирам изцяло, тъй като ние сме ЦСКА и би трябвало да побеждаваме във всеки мач, само че това е футболът. Има мачове, в които не можеш да победиш. Има още много мачове, не сме се отказали от борбата за купата. След Черно море записахме две победи и показахме, че сме още в играта и ще създадем всичко допустимо да зарадваме своите почитатели “.

Той призна, че няма спомен от последната шампионска купа на ЦСКА: „ Нямам доста огромен спомен от нея. Време е да се прекъсне дългата серия, всички цесекари са зажаднели за този миг. Миналата година бяхме на една точка, уповавам се тази година да я вземем. Имаме също и Купа, не сме фокусирани единствено и само върху купата, като времето ще покаже какво ще се случи след края на сезона “.

По отношение на сравненията с Тодор Неделев, родният национал съобщи: „ За мен е чест да ме съпоставят с подобен футболист като Тодор Неделев. Всеки ден съм упражнявал с този футболист, най-после започнах и да играя мачове с него. Той е необикновен футболист и се надявам да реализира даже повече от това, което той е постигнал. Сигурен съм, че няма да ми се разсърди, в случай че приказвам това. Знам какъв брой е предан на футбола, какъв брой обича футбола и живее с него и за мен е чест, че съм играл против Тодор Неделев “.

Шопов акцентира, че колективът при „ алените “ е на високо равнище: „ В нашия тим колективът е на доста положително равнище. Всеки е друг със личните си характерности, в което няма нищо неприятно. Да, има чужденци от доста време и всички се разбираме съвършено. Не е нужно да сме другари, само че когато излезем на терена знаем какво желаеме – ЦСКА да победи. Ние към този момент много време играем с тази скица. За мен тази позиция, на която играя, няма разлика зад тила на нападателите. В друга скица ще бъда още веднъж там и не се тормозя да играя по този начин “.

Относно възможна повиквателна за националния тим, футболистът на ЦСКА показа: „ Винаги се надявам и това е мое предпочитание, само че аз за себе си съм реалист. Преди това не играех доста. Сега направих един мач, уповавам се да не преставам по този метод. За мен е чест и горделивост да бъда извикан в националния тим. Надявам се това да се случи и ще дам всичко от себе си “, приключи 22-годишният състезател. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР