Винаги давате 100 процента от себе си, готови сте да

...
Винаги давате 100 процента от себе си, готови сте да
Коментари Харесай

5 сигурни знака, че сте твърде добри и ви използват

Винаги давате 100 % от себе си, подготвени сте да помогнете на сътрудниците, роднините, половинката си. Но те от време на време не ви отвръщат със същото? Е, би трябвало да знаете, че има знаци, по които можете да прецените дали не сте прекомерно положителни с останалите, а те просто ви употребяват...

Никога не говорите за себе си? Наистина ли? Срещнали сте се с другари, всеки един от тях е разказал за своите наслади и паники, а вие нито дума? И при най-малкия опит да кажете нещо, незабавно сте били прекратени? Това е сигурен знак, че не се интересуват от вас. Вие сте просто комфортен слушател. Ако е по този начин, идващия път отклонете поканата и се вижте с някой, на който ще му пука най-малко мъничко за вас.



Смятате, че триумфите ви нямат никакво значение? Да, триумфите на приятелите и околните ни хора са значими, само че не забравяйте - вие също имате потребност от оценка и поддръжка. Не подлагайте на подозрение себе си, просто си помислете за какво хората, които постоянно подкрепяте, в никакъв случай не поддържат вас. Вместо да подкопавате своята лична самокритика, сменете средата.

Има голяма бездна сред това, което давате, и това, което получавате. Вярно е, че в една връзка или в едно другарство не би трябвало да пресмятаме непрекъснато кой какво дава... Но също по този начин е правилно, че възприятията и позитивните страсти би трябвало да бъдат споделени и взаимни. Ако вие не получавате нищо от една връзка, тогава защо ви е тя?



Когато откажете да помогнете, получавате обиди и нападки? Още един сигурен знак. За това, че е време да промените средата и приятелите. Хайде! Не можете да бъдете разполагаем непрекъснато, нали? И не е прелестно да ви подлагат на критика и наскърбяват единствено, тъй като този път не сте съумели да бъдете на линия. Все отново вие не сте 112, нито екип за бързо реагиране.

Тайно си мечтаете да бъдете щастливи като другите. Ами бъдете! Всеки има проблеми, всеки би трябвало да може да се оправи самичък с тях. Е, в случай че има приятелско рамо, добре. Но то не е наложително. А и приятелите не са единствено, с цел да ни поддържат в сложни моменти, нали?

Изисквайте от приятелите и околните си съответно отношение, другояче ще се чувствате нещастни в тяхната компания, а те даже няма да си дадат сметка за какво.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР