Винаги българите са били пазар номер едно, на който разчитаме

...
Винаги българите са били пазар номер едно, на който разчитаме
Коментари Харесай

На кого ще разчита туризмът ни това лято?

Винаги българите са били пазар номер едно, на който разчитаме във връзка с туризма. Безплатните чадъри и шезлонги са едни от ограниченията, които се подхващат за спасяването на летния сезон, съобщи пред бТВ туристическият министър Николина Ангелкова.

Тя е предложила още на Министерския съвет освен това състояние да бъдат понижени концесионните хонорари.

Нито концесионерите, нито наемателите, нито туроператорите, ресторантьори и хотелиерите не чакат облага това лято, посочи туристическият министър.

На 1 юни плажовете на морето ще бъдат подготвени за началото на летния туристически сезон. Ангелкова уточни, че в напътствията за едно плажно място пространството би трябвало да бъде 8 квадрата. За един чадър с два шезлонга естественото разстояние е 16 квадрата, само че Ангелкова е поискала дистанцията да бъде 20 квадрата за сигурност.

По думите й доста мъчно и доста предизвикателно ще бъде лятото, тъй като е с доста незнайни. Ангелкова се надява летният туристически сезон да започва от 1 юли, когато вероятно да можем да посрещнем и чужденци от страните, които са нискорискови от позиция на болестта с ковид.

За хотелите са направени инструкции и рекомендации, като са съгласувани с Министерство на здравеопазването. Ангелкова чака другата седмица публично да бъдат оповестени всички инструкции, които да съблюдават всички.

Разстоянието сред масите в заведенията за хранене ще бъде 1,5 метра.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР