Вилнеещи демонстранти събориха единствения паметник на генерал от Конфедерацията в

...
Вилнеещи демонстранти събориха единствения паметник на генерал от Конфедерацията в
Коментари Харесай

Събориха статуя на генерал от Конфедерацията във Вашингтон

Вилнеещи стачкуващи събориха единствения монумент на военачалник от Конфедерацията в столицата на Съединени американски щати - Вашингтон, а по-късно го подпалиха.

Вандалщината стана във вечерта на (19 юни), когато в Щатите се отбелязва годишнината от анулацията на робството - Деня на свободата. Тя бе част от продължаващите демонстрации против расизма, предизвикани от убийството при арест на чернокожия Джордж Флойд в Минеаполис.

Демонстрантите бурно показаха насладата си до момента в който гледаха по какъв начин статуята на ген.Албърт Пайк, с височина 3,4 м, се разклаща и рухва. След това те  напръскаха статуята с бензин и го възпламениха.

От видеоклипове излиза наяве, че на място е имало служители на реда, които обаче не са се намесили. Това предизвика бурна реакция от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. 

" Вашингтонската полиция не си свърши работата, до момента в който гледаше по какъв начин скулптура бе съборена и изгорена. Тези хора трябваше неотложно да бъдат задържани. Позор за нашата страна!, написа той в " Туитър ". Тръмп също по този начин подлага на критика остро кметицата на Вашингтон Мюриъл Баузър по отношение на вандалския акт.

The D.C. Police are not doing their job as they watch a statue be ripped down & burn. These people should be immediately arrested. A disgrace to our Country! @MayorBowser
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 20, 2020
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР