Виктория Томова стартира от пресявките участието си на WTA турнира

...
Виктория Томова стартира от пресявките участието си на WTA турнира
Коментари Харесай

Томова изигра нов силен двубой и е 1/8-финалистка на WTA турнира в Монтерей!

Виктория Томова започва от пресявките присъединяване си на WTA шампионата в Монтерей, само че тази нощ записа своята трета поредна победа и към този момент е измежду осминафиналистките. Първата ни ракета надигра международната номер 100 Даян Пери с безапелационното 6:4 6:0 и в идващия кръг ще премери сили с рускинята Анастасия Потапова, която продължи служебно напред, защото украинката Елина Свитолина отхвърли да излезе за мача си против нея, базирайки се на моментната политическа обстановка и нападенията на Русия по отношение на нейната страната.

Срещата започва равностойно, като имахме единствено една точка за пробив в първите осем гейма, само че тя бе пропусната от нашата сънародничка. Стигна се до 4:4, когато българката последователно взе превъзходство в дългите замени от дъното на корта и миксираше играта с отлично изпълнени къси топки, които се оказаха скритото оръжие за нея и скоро Вики имаше задатък в обособените елементи.

Вторият сет се трансформира в същински тенис рецитал от страна на родната ни представителка, която не допускаше съвсем никакви непредизвикани неточности, до момента в който французойката изглеждаше бледа сянка на себе си и виждахме непрестанни грешки от ракетата ѝ. Това разреши на Томова да удължи серията си на цели 8 поредно извоювани гейма, с което се изстреля безпроблемно към втория кръг на конкуренцията.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР