Виктория Азаренка обясни причините за оттеглянето си от вчерашния мач

...
Виктория Азаренка обясни причините за оттеглянето си от вчерашния мач
Коментари Харесай

Азаренка: Не трябваше да съм на корта, допуснах грешка


Виктория Азаренка изясни аргументите за отдръпването си от вчерашния мач против Линда Фрухвиртова. Двукратната шампионка от Големия шлем бе изцяло надиграна, а във втория сет ненадейно се отдръпна при резултат 6-2, 3-0 в интерес на чехкинята. Стореното от нея озадачи съществено както медиите, по този начин и почитателите, само че международната №16 разгласява изказване, в което изясни постъпката си. Азаренка показа също, че евентуално ще ѝ се наложи да си почине от тениса за известно време.

„Не трябваше да излизам на корта. Последните няколко седмици бяха доста стресиращи за мен в персонален проект. Предходният мач ми костваше доста, само че желаех да играя за страхотните почитатели в Маями, които ми оказаха голяма поддръжка по време на целия дуел. Исках да изляза на корта и да положа изпитание, само че това се оказа неточност. Надявам се, че ще съумея да си умря и да се завърна“ – разкри Азаренка.

„Поднасям опрощение на почитателите за случилото се, защото те са страхотни и ми оказаха голяма поддръжка. Те бяха единствената причина да реша да изляза на корта. Винаги чакам с неспокойствие предизвикването и напрежението, съпътсващо мачовете, само че този път то беше прекомерно огромно. Трябва да извлека поука от случилото се и ще го направя“.

„Бих желала също по този начин да поздравя моята съперничка и да ѝ пожелая триумф в шампионата, както и в началния стадий на нейната професионална кариера“ – приключи Азаренка.

Това не е първата ѝ демонстрация, която свидетелства, че белорускинята минава през сложен интервал в персоналния си живот. На шампионата в Индиън Уелс, тя се разплака по време на мача си против Елена Рибакина, като се наложи играта да бъде спряна за няколко минути, до момента в който успее да се успокои. Очаквано,видимо смутената Азаренка не оказа сериозна опозиция и отстъпи с 3-6, 4-6.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР