Виждаме как конфликтът в Украйна навлиза в своята трета фаза

...
Виждаме как конфликтът в Украйна навлиза в своята трета фаза
Коментари Харесай

Гърдев: Ще има споразумение за ново устройство за европейската сигурност


" Виждаме по какъв начин спорът в Украйна навлиза в своята трета фаза - най-кръвопролитната. Може да чакаме конфликт сред огромните войскови съединения и с това повече жертви. Няма да има световна война поради Украйна. Ще се стигне до съглашение за ново устройство за европейската сигурност ". Това съобщи за " Твоят ден " Димитър Гърдев, специалист по интернационалните връзки и интернационална сигурност.

По думите му Путин е заложил кариерата и бъдещето си на тази война. " Украйна е единствено част от пъзела. Изтеглянето на НАТО до границата от 1997 година, буферни зони и евакуиране на американските атомни оръжия от Европа са измежду другите съветски претенции. Според него това е модерна война, без избран фронт, а световно подаване на всички пунктове за опозиция.

" Не бива да се заблуждаваме, че това е мимолетна случка, това е кървясъл спор. Русия не желае кървави сражения в Украйна, тъй като ще се пропука тяхната визия за света. Путин ще употребява Украйна за форма на напън ", означи Гърдев И добавя, че на територията на България няма да има военни дейности, тъй че няма потребност от суматоха.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР