Виждаме голям потенциал в България, особено в условията на Covid,

...
Виждаме голям потенциал в България, особено в условията на Covid,
Коментари Харесай

Естонска дигитална банка отвори клон у нас


Виждаме огромен капацитет в България, изключително в изискванията на Covid, съобщи Мартин Лянтс, CEO на Bigbank Group
(снимка: Bigbank)

Естонската цифрова банка Bigbank публично стартира интервенции в България. Базирана в Талин, новаторската банка има клонове също в Латвия, Литва, Финландия и Швеция.

Bigbank ще предлага на нашия пазар услуги за банкиране онлайн. Дейността ѝ е ориентирана към бизнес и самостоятелни клиенти на финансови услуги. Банката предлага своите артикули и като трансгранични услуги в Австрия, Германия и Холандия.

„ Виждаме огромен потенциал… в България, изключително в изискванията на Covid, когато онлайн услугите са най-безопасни и затова най-благоприятни за клиентите ”, съобщи Мартин Лянтс, основен изпълнителен шеф на Bigbank Group. „ Стартираме в България с потребителски заеми за самостоятелни клиенти, като имаме намерение в близко бъдеще да им предложим и депозитни сметки ”, добави той.

В момента уебсайтът на банката предлага няколко типа потребителски заеми с матуритет до 10 години, а процесът на утвърждение нормално лишава до 2 часа, разясни Ростислав Русинов, управител на българския клон на банката.

„ Не е належащо да посещават банков офис, защото целият развой протича онлайн, като се стартира от идентификацията и кандидатстването до подписването на контракт ”, добави Русинов.

Опитът на банката от други пазари демонстрира, че е значимо потребителските заеми – било то за ремонт или покупка на автомобил – да бъдат налични и с по-дълъг период, тъй че дребните месечни вноски да не натоварват бюджета на фамилията.

В близко бъдеще естонската банка възнамерява да добави към портфолиото си в България опция за откриване и ръководство на депозити, както и жилищни заеми, и още услуги, които предлага на другите пазари.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР