Виждаме, че със законодателни промени държавата се опитва да се

...
Виждаме, че със законодателни промени държавата се опитва да се
Коментари Харесай

Ври и кипи! Виктор Николаев взриви ефира, насмете депутатите: Не бъдете некадърни!

„ Виждаме, че със законодателни промени страната се пробва да се оправи уродите на пътя. Аз считам, че да отнемеш колата на дрогиран или пийнал водач, е добра мярка “, това разяснява водещият Виктор Николаев в ефира на Нова тв по отношение на първите отнети транспортни средства.
Той обаче прикани депутатите към нещо напълно съответно.
„ Не бъдете некадърни! Това е апелът ни към депутатите и към изпълнителната власт. Направете по този начин, че разпоредбите да работят и в действителност да глобяват отговорните, а не да пострадат невинии “, разяснява той.
И даде за образец случаите, в които човек е взел хапче за главоболие, качва се в колата, стопира го полицията, а полевия тест регистрира позитивен резултат за опиати.
В страната има едвам три лицензирани лаборатории, с които Министерство на вътрешните работи работи и не са единични случаите, в които пострадали водачи чакат месеци наред – 6-10 месеца, с цел да им излязат резултатите, които в част от случаите се оказват в действителност негативни.
Тези с гонките по пътищата, не престават с гонките, но тях отнемането на кола не ги грози. И карат колите си на жълтите павета, и междинен пръст демонстрират и на останалите водачите, и на самата власт, приключи коментара си Николаев.
Повод за думите на Николаев станаха клипове на проведени гонки и дрифт в центъра на София, които взривиха обществените мрежи. На фрагментите се вижда по какъв начин скъпи коли се движат с гневна скорост по жълтите павета в столицата.
Най-голямо усещане прави първокласен автомобил с регистрационен номер четири шестици. Преди година водачът му аргументи злополука край Царево.
Tогава той връхлетя група младежи, спрели да снимат залеза. Като по знамение случаят се размина без жертви. По-късно водачът сподели междинен пръст на фотография на фона на потрошения първокласен автомобил.
„ В закона такова държание не се глоби с лишаване на колата. Законодателство, което посредством правила се пробва да овладее, да планува, всички вероятни житейски хипотези, не е положително. За това е съдът.
Нормите би трябвало да са по-общо дефинирани, само че по метод, който да вмества всички сходни дейности “, изясни юрист Людмил Рангелов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР