Вижда се как вторичният пик на тази вълна се появява

...
Вижда се как вторичният пик на тази вълна се появява
Коментари Харесай

Кои са застрашените градове. Прогноза на проф.Витанов

Вижда се по какъв начин вторичният пик на тази вълна се появява и оформя. Това написа в обществените мрежи математикът и някогашен член на НОЩ проф. Николай Витанов.

Проф. Витанов е пресметнал, че базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.019. съгласно прогнозата му то ще се задържи по този начин до края на тази седмица. „ С други думи, обсегът на болестта се чака да пораства доста постепенно ”, написа още той. По думите му  сме в турбулентен режим, където е обикновено да има огромни подскоци и падения по връзки на броя нови случаи.

Математикът е направил и пресмятане за карта на риска съгласно неговите индикатори. Според тях София-град и Пловдив още не са във виолетовата зона. „ Ситуацията при тях се утежнява, само че релативно постепенно. Дифузното разпространяване е в 9 области сега. Имаше въпрос каква е обстановката във Велико Търново.

Отговарям единствено тъй като това ми е родният град - разпространяването там сега е дифузно, така че уважаеми търновци, пазете се колкото можете ”, написа математикът.

Той акцентира, че на прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост Кърджали отново не е в алено. „ Има и области значи, където нещата не са чак пък така зле. Пожелавам им да стоят колкото се може по-дълго време вън от алената зона. Ще изкарат една релативно спокойна седмица там ”, споделя още проф. Витанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР