виж галерията Царицата на джебчийките Станка Илиева от пловдивското село Йоаким

...
виж галерията
Царицата на джебчийките Станка Илиева от пловдивското село Йоаким
Коментари Харесай

Невероятно! 20 години нито една полиция в Западна Европа не може да хване Царицата на джебчийките

виж галерията " Царицата на джебчийките " Станка Илиева от пловдивското село Йоаким Груево се прибирала нормално от екскурзиите си в чужбина с по 20 000-30 000 евро, написа " Монитор ", базирайки се на близки до фамилията й хора. Въпреки големите суми, фамилията й в селото не демонстрирало богаташки метод на живот. Причината съгласно съселяните им била, че мъжът й Христо бил привързан към хазарта и каквото жена му изкарала от обири в чужбина, пропилявал в игралните зали в Пловдив.

" Няма празно. Винаги носеше голяма сума в себе си. Как минаваше границите, къде криеше парите, за нас постоянно това оставаше в цялостна тайнственост. Но в никакъв случай не идваше в селото с малко пари. По 30 000 евро е носила в себе си след пътуванията си на открито ", обясняваха нейни съселяни. И къщата на Станка и мъжа й Христо в Йоаким Груево свети отдалече. Личи си, че е вдигана с пари, и то с доста пари, само че все пак къщата не е дворец, каквито бяха примерно домовете на семейството на Цар Киро. Цялата фасада на двуетажния дом е облицована със стилни мраморни плочи.

Оградата също е изпипана от край до край с каменни и мраморни детайли, които не престават и по терасите на фамилната къща. " Станка е доста отворена и като златна кокошка. Жестоки удари прави на Запад. Само тя си знае по какъв начин съумява, само че постоянно се прибира с доста пари и след това Христо й ги харчи ", разясниха хора от селото. Двамата имали един огромен наследник, който бил женен. След ареста на Станка Христо бил забелязан в селото да върви все едно е ударен с влажен парцал по главата.

" Направо не е на себе си, макар че на нея това не й е първият арест ", си говореха хората в дребното село край Пловдив. Станка Илиева е от рода на кардарашите, при които джебчийството е поминък и се предава от майка на щерка. Обучението на дамите кардараши в джебчийство стартира още от ранните им години. Малката би трябвало да е на към 5-6, с цел да схваща и образованието й по какъв начин да краде и преджобва стартира. Илиева е с 18 престъпни регистрации и 9 каузи за обири у нас. 40-годишната от село Йоаким Груево бе арестувана преди няколко дни във Виена след следващия опит за кражба.

Оказало се, че тя е била една от най-издирваните джебчийки в цяла Европа, а определението " кралица " й било обещано от австрийските медии. Германия я издирвала с европейска заповед за арест поради обири. Станка имала възбрана да влиза в Австрия, само че както е видно от това къде е била задържана, възбраната не я е спряла да посети Виена. Според полицията в Западна Европа Станка Илиева шета из страните там повече от 20 години. Позната е на службите и във Франция, Холандия, Чехия, Испания, Белгия.

Във Виена тя била видяна от служители на реда на една от най-оживените улици - комерсиалната " Кертнерщрасе ". Разпозната била посредством фотосите й за търсене, които са публикувани измежду полицейските ръководства в Европа. Проследена била до едно от известните кафенета във Виена. Станка скрила ръката си в повърхностно преметнат огромен шал. " Полицаите следят държанието на дамата и виждат, че тя се доближава към китайски туристки. Прави опит да открадне мобилен телефон от джоба на яке и в този миг е арестувана ", декларирал Патрик Майерхофер пред изданието kurier.at.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР