VII международен ретро парад Vintage Vehicles Vidin започна с парадно

...
VII международен ретро парад Vintage Vehicles Vidin започна с парадно
Коментари Харесай

VII издание на ретро парада във Видин показва коли от страната и чужбина

VII интернационален ретро церемониал Vintage Vehicles Vidin стартира с парадно шествие на ретро колите , което потегли от паркинга при постройката на Общината. Начело на колоната бе автомобилът „ DeSoto “ от 1928 година , в който се качи кметът на Видин доктор Цветан Ценков.

Припомняме, че обичайното събитие се реализира с поддръжката на Община Видин и е част от културния й календар . Инициатор и уредник на ретро парада е Иван Цолов.

Автомобилът „ DeSoto “ е благосъстоятелност на шефа на цирк „ Колозеум “ Мони Колев . През 2022 година возилото бе измежду най-големите атракции , тъй като в миналото е било притежавано от българския герой Дан Колов.

Заместник-кметът Борислава Борисова също се включи в парадната обиколка, като избра автомобила на Цолов .

Повече от 100 коли и мотоциклети се подредиха към Розариума в Крайдунавския парк, наоколо до крепостта „ Баба Вида ”. Пристигнаха искащи да се включат в известното събитие от цялата страна – Пловдив, Стара Загора, Русе и други, както и от чужбина – Румъния, Сърбия, Хърватия.

Сред най-впечатляващите возила бе ръчно изработен автомобил с елементи от разнообразни модели коли , датиращи от 1917 година до 2023 година Той е благосъстоятелност на старозагореца Радостин Стоянов, който назовава творбата си „ Ръждивата принцеса ”, защото в автомобила доминира естественият ръждив цвят .

Д-р Ценков, дружно със заместник-кмета Борислава Борисова, разгледаха колите и разговаряха със притежателите им и с феновете на старите коли .

На място се състоя и формалното разкриване , на което кметът на Видин поздрави уредниците, участниците и присъстващите. Той изрази удовлетворението си, че ползата към видинския ретро церемониал пораства и пожела радостно въодушевление. След това връчи на Цолов почетен плакет на Община Видин в символ на напъните му да трансформира ретро парада в една от знаковите прояви от културния календар на Общината.

Цолов също изрази благодарността си за финансовата и организационна поддръжка от страна на Община Видин и награди с плакети доктор Цветан Ценков и Борислава Борисова. Организаторите на VII интернационален ретро церемониал бяха планували доста награди и занимания и за участници, и за гости.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР