Вие не смятате ли, че тази фигура тежи на обществото?,

...
Вие не смятате ли, че тази фигура тежи на обществото?,
Коментари Харесай

Всеки ден говорим с ПП и ДБ за конституционните реформи, няма да има главен прокурор, обяви Делян Пеевски

Вие не смятате ли, че тази фигура тежи на обществото?, запита той публицистите, които го разпитваха за аргументите за сходна стъпка

Нашите предложение за правосъдната промяна са отпреди година и половина, заради което към този момент са много остарели . Видяхте, че приехме Механизма за надзор върху основния прокурор.  Обсъждахме и това да премахнем фигурата на основния прокурор като цяло, т.е. да я няма в новата конституция.  Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът от Движение за права и свободи и член на Комисията по конституционни въпроси Делян Пеевски след срещата си с представители на ПП-ДБ и правосъдния министър Атанас Славов, представен от.

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски от ден на ден се обрисува като главен представител в Народното събрание по тематиката за конституционната промяна . Днес той заяви, че е разговарял с представители на ПП-ДБ - по-конкретно със съпредседателя на Демократична България Христо Иванов, с който, както изясни депутатът от Движение за права и свободи пред медиите, са разискали опцията да се заличи самата фигура на основния прокурор от главния закон.

" Вие не смятате ли, че тази фигура тежи на обществото? " , запита той публицистите, които го разпитваха за аргументите за сходна стъпка. Пеевски посочи, че предлагането е пристигнало от десницата и неговата партия в този момент ще го обмисля. Ако се съди по тона му, Пеевски наподобява поддържа концепцията.

Преди година и половина година орязахме напълно пълномощията на основния прокурор, в този момент несъмнено ще вървим към премахването на тази фигура по предложение ПП-ДБ “ , уточни той. Той посочи, че предложенията в конституционния план на Движение за права и свободи, направен преди година и половина, са " много остарели ".  И категорично уточни, че до момента на Движението не е показан нито един план от друга политическа мощ.

По думите му, медиите погрешно са интерпретирали думите му, че се работи по общ план за промени в Конституцията, да значат, че работата се концентрира само върху плана на Движение за права и свободи.

" Всички имат планове. Ще седнем, ще работим всички. Трябва да намерим общо единодушие. Никой не може да господства тази комисия  (по конституционни въпроси - бел.а.) и тази Конституция. Трябва да я създадем дружно ", съобщи депутатът.

Пеевски разяснява, че по  време на диалозите с ПП-ДБ въпросът за мястото му в конституционната комисия не е бил обсъждан, а са говорили единствено експертно за потребността от конституционна промяна. 

Не става въпрос за една персона, търсим консенсус по тематиките. Освен това в никакъв случай не съм казвал, че се работи единствено върху плана на конституция на Движение за права и свободи, защото всички имат своите планове.  Трябва да намерим общо единодушие. Никой не може да господства в тази комисия, тъй като се касае за конституцията на България , акцентира на финала Делян Пеевски.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР