Видинският ансамбъл за народни песни и танци "Дунав" подготви изцяло

...
Видинският ансамбъл за народни песни и танци "Дунав" подготви изцяло
Коментари Харесай

Ансамбъл Дунав представя Видин на национален преглед

Видинският отбор за национални песни и танци "Дунав " приготви напълно нов театър за представянето си на Националните празници на професионалното фолклорно изкуство в Пазарджик. Спектакълът "Северняшка женитба " подчертава върху фолклора на Северозападна България, изясни основният живописен началник на отбор "Дунав " Деян Славчев.
"Песни и танци са вплетени в тази "Северняшка женитба ". Представяме двама млади, които се виждат на площада, харесват се, демонстрира се мъжката прощална вечер, също по този начин на момичето, което не желае да се елементарни с моминския живот. Стига се досега на всеобщото забавление, сватбата. Интересно е много и би трябвало да се види, с цел да се разбере защо става въпрос ", съобщи Славчев.
Десетдневният конгрес в Пазарджик е извънредно значим за професионалните сформира от страната, изясни Славчев.
"Това е конгрес, където всички професионални сформира показват своята стратегия, създадена през последните 4 години. Журито е много съществено. Нямаме право на неточност, там всичко се чува, всичко се вижда. Така че ние би трябвало да сме на едно доста положително равнище, с цел да защитим името на отбор "Дунав " и на град Видин ", добави Славчев.
Участието на отбор "Дунав " в програмата на Националните празници на професионалното фолклорното е на 8 май, вторник, от 18 часа на сцената на Драматично-куклен спектакъл "Константин Величков "- Пазарджик.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР