Видин. Новоизбраният Видински митрополит Даниил бе посрещнат във Видин, предаде

...
Видин. Новоизбраният Видински митрополит Даниил бе посрещнат във Видин, предаде
Коментари Харесай

Видин: Новоизбраният митрополит Даниил бе посрещнат в града

Видин. Новоизбраният Видински митрополит Даниил бе посрещнат във Видин, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Преди формалното посрещане на площад „ Бдинци “ той бе поздравен от стотици хора, които участваха в митинга с искане за построяването на магистрален път София – Видин, които се бяха събрали на изхода на града. Митрополит Даниил се спря и поговори с хората. Те го подариха с питка и китка с босилек. На площад „ Бдинци “, на стъпалата пред паметника на Трети пехотен Бдински полк, кметът на Видин Огнян Ценков посрещна с " добре пристигнал " владиката.
„ Приветстваме решението на Светия Синод и одобряването на митрополит Даниил на видинския епархийски трон. Изразявам своята увереност, че Ваше Високопреосвещенство ще бъде заслужен лидер на Видинска епархия “, сподели Огнян Ценков. Митрополит Даниил благодари за топлото и откровено посрещане на границата на Видинска епархия и в град Монтана. „ Готов съм да сторя всичко, с цел да продължа и да разширя съгласно силите си и опциите си делото на всички мои велики прародители,заемали преди мен видинския митрополитски трон. Готов съм да работя безрезервно и неуморно за духовния, културния и публичен прогрес на този хубав български град и за неговите прелестни поданици. След като сме въздигнали духа си, ще въздигнем и всичко останало, което е богоугодно и от което същински се нуждаем “, уточни в словото си към събралите се видински жители митрополит Даниил.
Заедно с кмета Огнян Ценков, регионалния шеф Албена Георгиева и съпътстващите го архиереи, митрополит Даниил се включи в литийно шествие до катедралния храм „ Свети Димитър “. С празничен камбанен звън той бе посрещнат в църквата, където бе осъществена публична гала по неговата интронизация.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР