Видин бе домакин на заключителната конференция от проекта за подобряване

...
Видин бе домакин на заключителната конференция от проекта за подобряване
Коментари Харесай

Приключи ремонтът на две видински училища

Видин бе хазаин на заключителната конференция от плана за възстановяване положението на просветителната инфраструктура по Оперативна стратегия "Региони в напредък " 2014-2020.
Представени бяха заложените действия и постигнатите резултати от ремонтните действия в ППМГ "Екзарх Антим I " и СУ "Цар Симеон Велики ".
Проектът даде опция на две от емблематичните учебни заведения в крайдунавския град да придобият актуален образ, сподели кметът общината доктор Цветан Ценков.
"Двете учебни заведения получиха един голям късмет бързо да влязат в XXI век, без значение, че и двете са издигнати преди повече от стотина години ", акцентира градоначалникът.
Същността на ремонтните действия в двете видински учебно заведение и общата им стойност заключи доцент Косьо Стойчев, специалист "външна техническа помощ " по плана.
"Лично аз съм извънредно задоволен, защото община Видин по този метод е приложила метода на съсредоточената помощ и вместо да се дадат доста средства на доста места, в действителност две учебни заведения са напълно реновирани и осъвременени, по метод, по който дори и на други места в страната не ми е известно да е правено. Общата стойност на плана е 16 919 040.98 лв., като безвъзмездната финансова помощ за Община Видин е 100% ", посочи доцент Косьо Стойчев
Началникът на РУО Видин Веселка Асенова поздрави шефовете, учебните колективи и учениците от двете видински учебни заведения с сполучливото привършване на плана.
Ако обстановката към пандемията, породена от ковид се промени в позитивна посока, видинската математическа гимназия "Екзарх Антим I " и СУ "Цар Симеон Велики " ще посрещнат още веднъж своите възпитаници при започване на новата образователна година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР