Видео от охранителните камери на Министерския съвет бе пуснато на

...
Видео от охранителните камери на Министерския съвет бе пуснато на
Коментари Харесай

Комисията за полицейското насилие показа видео с побой над протестиращи

Видео от охранителните камери на Министерския съвет бе пуснато на съвещанието на комисията за следствие на полицейското принуждение по време на митингите.
Според Николай Хаджигенов е имало опит тези фрагменти да бъдат скрити и да не се дават на комисията.

" Със съдействието на министър Рашков успяхме да намерим част от записа на камерите на НСО от коридорите на Министерски съвет. Там ще видите пребитите деца, отвлечени под колоните ", сподели Хаджигенов. Той припочни, че Емил Тонев му е дал отговор с писмо, че НСО не разполага със записи. Впоследствие полк. Милен Русев е съобщил, че тези записи са налични в НСО.

Хаджигенов акцентира, че прикриването на закононарушения също е закононарушение.

" Ако тези хора бяха военнопленници, сходно поведение по отношение на тях би било нарушаване на Женевската спогодба, сподели още той. " Полицейски чиновник натиска с коляно, това евентуално е Евгени Марчев изпод. По този метод убиха Джордж Флойд предходната година в Съединени американски щати ", напомни Хаджигенов. Той изиска оставката на шефа на службата Емил Тонев. " Предполагам, че един от някогашните министри на вътрешните работи е съизвършител във всичко това “, съобщи още Хаджигенов.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР