Видео на Евгений Пригожин, който казва, че ще направи армията

...
Видео на Евгений Пригожин, който казва, че ще направи армията
Коментари Харесай

Пригожин: Ще направим армията на Беларус втората по сила в света

Видео на Евгений Пригожин, който споделя, че ще направи армията на Беларус „ по-добра от съветската “, се появи в каналите на Telegram, свързани с паравоенната формация „ Вагнер “, заяви " Нюзуйк ".

„ Добре пристигнали, момчета... Добре пристигнали на беларуска земя “, сподели Пригожин.

" Сега това, което се случва на фронта в Украйна, е позор, в който ние не би трябвало да участваме ", сподели шефът на " Вагнер " и добави, че до момента в който групата е в Беларус, тя ще трансформира беларуската войска " втора войска в света и в случай че се наложи, ще се застъпи за нея “.

Коментарът загатна за забележки на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който сподели през юни, че съветската войска в този момент е втората най-силна в Украйна.

Миналия месец босът на " Вагнер " и неговите наемници потеглиха на " поход на справедливостта " към Москва, което докара до това съветският президент Владимир Путин да ги назова " предатели ". При незнайни условия беларуският водач Александър Лукашенко подписа договорка с Пригожин, при която всички обвинявания бяха свалени от него и протестът беше спрян, напомня БГНЕС.

Лидерът на " Вагнер " не се е появявал обществено от края на въстанието си.

Той също по този начин помоли своите наемници да отбележат, че Беларус ги посреща „ освен като герои, само че и като братя “.

Пригожин прикани членовете на групировката да се „ приготвят “ за повишение на „ равнището си “ и „ на нов път, към Африка “.

„ И може би ще се върнем към войната сега, когато сме сигурни, че няма да бъдем принудени да се срамим от опита си “, добави Пригожин.Източник: БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР