Видео концепцията си за развитието на Летище София в следващите

...
Видео концепцията си за развитието на Летище София в следващите
Коментари Харесай

Летището: С Терминал 3 и Визия България

Видео концепцията си за развиването на Летище София в идващите десетилетия показа през днешния ден Френско-германският консорциум „ Соф Кънект “. Той беше определен от транспортното министерство за концесионер в идващите 30 година Визията планува летището да се трансформира в отражение на самия град и покрайнините му, а пасажерите да се почувстват потопени в българската просвета.

Терминал 1 и Терминал 2 ще бъдат преустроени по този начин, че „ първото нещо, което хората ще виждат, когато влизат, ще бъде България “, акцентират от компанията. И на двата терминала ще има повече пространство, обслужването на пасажерите ще се усъвършенства, ще се ускори експедитивността и ще се акцентира на добството.

Ще се преустрои летището и с привлекателни здания, нови съоръженияи свръхмодерни технологии. Преживяването на пасажерите ще бъде основният вектор на смяната.

Ще бъдат употребявани нетехнологични нововъведения и ноу-хау, с цел да се усъвършенстват бизнес процесите, потока на пасажерите и взаимоотношението с гостите на летището. На уеб страницата на летището има  повече услуги за облекчение преди пътешестване, които ще се оферират от самолетни компании и от сътрудници снабдители. Тези услуги ще включват потребна информация преди излитането, насочване и стимулиране на предварителното поръчване на храна, услуги и улеснения.

Проверката за сигурност и паспортният надзор за интернационалните полети ще бъдат засилени с спомагателни филтри.

Целта е да се реализиране по-добра районна и интернационална съгласуваност на летище - София през целия период на концесията и то да се трансформира в забележителна движеща мощ за стопанската система на България и да спомогне за привличане на спомагателни вложители.

Пътническите терминали ще се уголемяват на няколко стадия съгласно повишаването на броя на пасажерите.  Първоночално ще бъдат преустроени Терминал 1 и Терминал 2, като първият ще бъде реновиран, а вторият - осъвременен.

Предвижда се за Терминал 2 възобновяване на оборудванията за обслужване на пасажерите, разширение на комерсиалната зона с нови магазини, както и с обособени места за хранене.

През първите 2 години Терминал 1 ще се проустрои в сходство с увеличаващия се пътникопоток, с ново равнище на обслужване на пасажерите.

До 2022 година ще е приключено новото настройване на Терминал 1 и Терминал 2, като ще са подготвени новите ръкавите за качване в самолета и новият паркинг за коли.

Ще се влага и в пречиствателната станция за отпадни води, както и в системата за наблюдаване на насипи по крайбрежията на река Искър.

Качетвено ще се промени обозначителната система на перона на Терминал 1, ще се размени противопожарна станция с чисто ново образователно оборудване, ще се обновят оборудванията за поддръжка.

До 2030 година ще бъде построен новият Терминал 3, до тогава ще прекрати и работата си Терминал 1.

Промяната на летище София ще става като се употребява опита на френския капиталов фонд Meridiam, насъбран при концесионирането на летищата LaGuardia в Ню Йорк, Queen Alia International в Аман, летищата в Мадагаскар, както и голям брой знакови инфраструктурни планове като тунела на пристанището на Маями, високоскоростната железница Тур-Бордо във Франция, автомагистрала в щатите Тексас и Вирджиния, както и двете автомагистрала A4 в Германия.

„ Соф Кънект “ е консорциум, основан особено за присъединяване в търга на концесията на летище София. Консорциумът включва френския
Инвестиционен фонд Meridiam влиза с 99% дял в консорциума за летище София - " Соф Кънект ". Базираната във Виена строителна компания Strabag, която към този момент взе участие в ремонта на столичния аеропорт, взе участие с 1 %.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР