Вездесъщият Кристиано Роналдо допринесе за измъчената победа на Португалия с

...
Вездесъщият Кристиано Роналдо допринесе за измъчената победа на Португалия с
Коментари Харесай

Резервата Кристиано прати Португалия на финал

Вездесъщият Кристиано Роналдо способства за измъчената победа на Португалия с 2:0 като посетител на новобранеца Андора в група “В” на европейските квалификации за Мондиал 2018, с което първенците на Стария континент стигнаха до съдбоносен дуел с Швейцария за това кой ще се класира непосредствено и кой ще върви на плейоф.

Носителят на “Златната топка” стартира мача на пейката, само че след това влезе в игра и се разписа в 63-ата минута за 1:0. Четири минути преди края Кристиано беше в основата на офанзивата, приключена от Андре Силва за 2:0. По същото време “кръстоносците” разрушиха Унгария с 5:2 вкъщи. Така след три дни в Лисабон Португалия се нуждае от наложителен триумф над швейцарците, с цел да подпечата визите за Москва. При победа на иберийците двата отбора ще са с еднакъв точков актив, само че победител ще е Португалия поради по-добрата си голова разлика.

Роналдо не беше измежду титулярите поради леката си травма, която го измъчваше през последните дни. Селекционерът Фернандо Сантош реши да не рискува със здравето му, а също така упованията бяха за елементарен триумф и без помощта на голаджията на Реал Мадрид.

След като обаче португалците на съумяха да пробият защитата на домакините през цялото първо полувреме, се наложи CR7 да влиза. Той се появи за втората част и в 63-ата минута съумя да се разпише след следващото изсипване на топката в наказателното поле на домакините.

Тимът на Андора не съумя да заплаши именития си съперник с нищо, само че цялостното утешение за гостите пристигна чак в 86-ата минута, когато Силва вкара за 2:0.

АНДОРА - ПОРТУГАЛИЯ 0:2
0:1 Роналдо (63)
0:2 Андре Силва (86)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА Мондиал 2018 9 кръг, събота 7 октомври  Андора 0:290 минута  Португалия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР