Ветровито и динамично време ни чака през седмицата, а за

...
Ветровито и динамично време ни чака през седмицата, а за
Коментари Харесай

Вятър, сняг и студ? Ето къде ще вали

Ветровито и динамично време ни чака през седмицата, а за през днешния ден Национален институт по метеорология и хидрология е оповестил жълт код за мощен вятър за цялата страна без Смолянско. Днес преди обяд облачността ще бъде забележителна. Ще духа сдържан и мощен вятър от северозапад. Дневните температури ще са от 4 до 10 градуса.

След обяд от север облачността ще се усилва. Привечер и преди среднощ,  отначало на северозапад, а през нощта и тук-там в страната ще превали за малко, най-вече сняг. Валежите ще са краткотрайни и няма да са обилни.

Утре минималните температури ще са от минус 4 до плюс 1 градуса. През деня ще остане прохладно, с сдържан и мощен северозападен вятър.

В сряда минималните температури ще са от минус 7 до минус 2, а дневните от 1 до 6 градуса. Вятърът ще отслабне.

В четвъртък минималните температури ще останат без основна смяна. През деня ще бъде слънчево,а вятърът краткотрайно ще се ориентира от запад-югозапад. и ще бъде слаб, краткотрайно до сдържан. Дневните температури ще са от 5 до към 10 градуса.

През нощта против петък облачността ще се усили и от северозапад ще стартират валежи от дъжд сняг, които ще са по-значителни южно от Стара планина.

Снежната завивка в планините ще се усили. През деня в петък сняг ще вали по високите места в Южна България и над планините, а в югоизточните региони ще превалява дъжд  и влажен сняг.

 

 

.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР