Ветово. Заместник областният управител на Русе Синан Хебибов се запозна

...
Ветово. Заместник областният управител на Русе Синан Хебибов се запозна
Коментари Харесай

Жителите на три къщи са останали блокирани в домовете си във Ветово заради свлачище

Ветово. Заместник регионалният шеф на Русе Синан Хебибов се срещна на място с със обстановката във връзка с свлачище, зародило през последните часове във Ветово. Той беседва с кмета и с част от хората, станали очевидци на случая още в първите минути през вчерашния ден. Това оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация . Земната маса е била подкопана от спукан тръбопровод и безусловно в границите на минути е почнало свличането на улицата към по-ниската част на града, по която преди този момент са минали няколко автомобила. Жителите на три къщи са останали блокирани в домовете си, защото пропастта е на няколко метра от портите им. Към момента заплаха за живота и здравето на хората няма. Предприети са всички нужни ограничения, като регионалният шеф Борислав Българинов и неговият заместител Синан Хебибов са в непрекъснат контакт с кмета на общината доктор Мехмед Мехмед, както и с всички институции, имащи отношение по решаването на казуса.

Част от пострадалите споделиха паниките си със заместител регионалния шеф, като най-голямото им безпокойство да не останат на улицата. За в този момент две фамилии са настанени при родственици. „ Кавото зависи от страната, ще бъде направено. Лично поемам ангажимент и подсигурявам, че бързото и съответно справяне със обстановката ще бъде приоритет за екипа на цялата администрация. “, съобщи Хебибов пред разтревожените хора. Той бе безапелационен, че ограниченията за надзор при построяването на сериозната инфраструктура би трябвало да бъдат повишени. Пътят, който се е свлякъл, е юридически преди повече от 20 години и е изграждан не с асфалт, а с бетонна настилка. Ако завали дъжд, ситуацията може внезапно да се промени. Затова сигнализираха и специалистите, които участваха в съвещанието на провелата се по-рано денем Областна междуведомствена комисия. Притеснително е, че целият склон, който е в продължение на близо 500 метра, може да се свлече. Предстой регионалният шеф Борислав Българинов да изготви писмо до Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет, с цел да се провиснал нужните пари за укрепителните действия. На този стадий е рано да се каже какъв брой ще коства всичко, защото към момента не са направени количествено-стойностните сметки. По неофициални данни обаче и по думите на кмета най-вероятно става дума за сума над 500 000 лв..

И все още спешните екипи на ВиК-Русе и ЕРП-Север работят. Водоподаването в обитаемото място е било краткотрайно прекратено, само че към този момент то е възобновено, въпреки и по обходна тръба. В непосредствена непосредственост до свлачището има и електрически дирек. От енергоразпределителното сдружение трансферират зареждането на къщите от рисковия дирек на прилежащите, с цел да имат хората ток.

Утре следва геоложко проучване на региона, като то също се реализира със съдействието на Областната администрация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР