Ветото за Шенген остава в сила за България и Румъния.

...
Ветото за Шенген остава в сила за България и Румъния.
Коментари Харесай

АВСТРИЯ: Ветото на София за Шенген остава!

Ветото за Шенген остава в действие за България и Румъния. Това удостовери австрийският канцлер Карл Нехамер, представен от Kronen Zeitung.

Той повтори към този момент познатата си позиция. " Границите не се охраняват добре ", акцентира още един път Нехамер и добави, че „ до момента в който системата на Европейски Съюз за леговище не работи, ветото остава “.

Дори да се реализиран триумфи на срещата на върха на Европейски Съюз за миграцията, канцлерът няма желание да се откаже от ветото върху присъединението на София и Букурещ към Шенген.

„ Ако Германия е на мнение, че България и Румъния би трябвало да станат част от Шенген, то Берлин също би трябвало да спре граничния надзор с Австрия “, посочи Нехамер.

World Today News напомня, че по време на срещата си с премиера Гълъб Донев през януари канцлерът подчертава върху систематичния проблем на Шенгенското пространство. " Тези граници би трябвало да се пазят. Имаме огромен проблем с незаконната миграция ", уточни Нехамер.
В Австрия има над 100 000 молби за леговище. 75 000 са за първи път и тези мигранти са минали през европейските граници.

" Работим интензивно на всички равнища на дипломацията, покрили сме всички шенгенски критерии. С поддръжката на Унгария и с поддръжката на всички наши европейски сътрудници от Европейския съюз ще можем да се присъединим към Шенгенското пространство още тази година. Задържането на България и Румъния отвън Шенген значи стопански загуби освен за България, само че и за целия Европейски Съюз ", припомня World Today News думите на Радев след срещата му с унгарския му сътрудник Каталин Новак през февруари.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР