Ветеринарните лекари от областната колегия на Българския ветеринарен съюз в

...
Ветеринарните лекари от областната колегия на Българския ветеринарен съюз в
Коментари Харесай

Пловдивски ветеринари искат оставката на шефа на БАБХ и земеделски зам.-министър

Ветеринарните лекари от регионалната гилдия на Българския ветеринарен съюз в Пловдив поддържаха централното управление на съюза и п оискаха оставките на изпълнителния шеф на БАБХ проф. Паскал Желязков и заместник-министъра на земеделието доцент Янко Иванов. Пловдивските ветеринари разпространиха до медиите свое изказване. В него те задават голям брой въпроси. 

" Ние сме в неразбиране от ставащото в бранш " Ветеринарно обслужване " по Програмата за контрол и очистване на заразните заболявания по животните в България 2019-2021 година
Силно сме обезпокоени от използването на член 46 ж от ЗВДМ, съгласно който ПНЛЗБЖ при нужда се прави от други /официални ветеринарни лекари на общините/ ветеринарномедицински експерти. Към момента ветеринарните лекари от ОК на БВС Пловдив не са отказали по никакъв мотив осъществяване на Програмата, в противен случай, поставили сме началото на Програма 2020 в изискванията на пандемична конюнктура и правим Ваксинация " Син език " по преживните животни ", показват ветеринарите.

Те са безапелационни, че не са съгласни със заповедта на шефа на БАБХ за започване на прегледите за Американски гнилец по пчелите, Ваксинация " Антракс " и " Заразен дерматит "   в персоналните дворове от публични лекари, чиновници на БАБХ. 

Според ветеринарните медици от заповедта не излиза наяве отпадат ли отговорностите им към пчеларите по силата на договорите сред тях . Не е ясно и какво се случва, в случай че пчеларите нямат контракти с ветеринарни лекари. Освен това те питат дали, откакто извършат прегледите, те ще бъдат включени в докладите за заплащане и дали ще се платят, както и дали ще се признаят, откакто нямат контракти с пчеларите. 

" Най-много сме възмутени от това, че с тази заповед, до момента в който се реши какво да се прави, се губи скъпо време и едно напразно разтакаване и ненужни диалози и комбинации сред заинтригуваните ", акцентират ветеринарите. Те питат за какво е било нужно 4 месеца  да се приказва и да се разискват разновидности  за разпределение на обитаеми места  между тях и да се приготвя анекс за обслужване на обекти от задни дворове, откакто формалните лекари от БАБХ ще правят имунизациите там.

" Ние се питаме, докога  МЗХГ и БАБХ ще ни считат за ветеринарни лекари втора употреба /все едно сме учили в разнообразни заведения/ и непрестанно ще нарушават сделките посред ни, все едно не сме се клели в работа на тази страна? ", възмущават се ветеринарните медици. 

По думите им се вкарва никому ненужна документи в голямо количество, която е безмислена. Според ветеринарите управляващите постоянно бавят заплащанията по договорите им по 3-4 месеца и повече. Освен това се нарушавали цели членове от отговорностите по контракта, касаещи обезпечаване на диагностикуми за бруцелоза да вземем за пример, или за проучване на мозъците на говедата и овцете за СЕГ и Скрейпи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР