Ветеранът Фелисиано Лопес спечели турнира по тенис на трева в

...
Ветеранът Фелисиано Лопес спечели турнира по тенис на трева в
Коментари Харесай

Фелисиано Лопес пребори Чилич на финала в "Куинс"

Ветеранът Фелисиано Лопес завоюва шампионата по тенис на трева в лондонския " Куинс Клъб " с награден фонд 1.966 млн. евро. Испанецът, който в профил Григор Димитров на полуфинала се оправи с Марин Чилич в трагичен мач.

На Лопес му бяха нужни повече от два часа и половина, с цел да завоюва с 4:6, 7:6 (2), 7:6 (8) против поставения под №4.

Испанецът пласира 19 аса и заслужи първа купа за сезона и общо шеста в кариерата си, три от които са на трева след трофеите в Ийстбърн през 2013 и 2014 година.

През предходната седмица той загуби на финала на различен шампионат на зелено в Щутгарт, само че през днешния ден победи.

Чилич, който приключи с 22 аса, взе първия сет след единствения пробив в мача в десетия гейм.

Feliciano Lopez is the oldest winner of the #AegonChampionships in the Open Era. #35yearsyoungpic.twitter.com/lUoT4KEDiy
— Aegon Championships (@QueensTennis) June 25, 2017

До края сервиращите преобладаваха, като Лопес завоюва безапелационно тайбрека на втората част със 7:2 точки, само че изключително трагичен беше тайбрекът на решаващия трети сет. В него Чилич имаше мачбол при 6:5 точки и сервис на противника, след което Лопес пропусна две благоприятни условия да стигне до успеха при 7:6 и при 8:7, само че при третия си късмет при 9:8 той осъществя мини-пробив, с цел да победи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР