Ветеран от Втората световна война на 99 години в Бразилия

...
Ветеран от Втората световна война на 99 години в Бразилия
Коментари Харесай

99-годишен ветеран от Втората световна война спечели битката с COVID-19

Ветеран от Втората международна война на 99 години в Бразилия бе изписан от болница с военни почести, откакто се възвърне от ковид, съобщи Агенция Франс Прес.
Старши лейтенант Ернандо Пивета, който служил в бразилската артилерия в Африка през войната, напусна военната болница в столицата на Бразилия, съпроводен от духова музика и овации.
„ Това беше голяма борба за мен, по-голяма от войната. На война те убиват или оцеляваш. Сега би трябвало да се бориш, с цел да живееш и да излезеш победител в тази борба “, сподели Пивета, който изкара 8 дни в болничното заведение.
Той служил в 4-ти артилерийски полк на бразилската войска, малко откакто страната влиза във Втората международна война на страната на Съюзниците. Връща се с полка в родината, с цел да пази Бразилия от инвазия на Оста, която по този начин и не се случва.
„ Той завоюва още една борба, този път против новия ковид “, се показва в изказване на бразилските военни. В него се отбелязва, че Пивета е изписан на 75-ата годишнина от сполучливата бразилска военна акция в Монтезе, Италия.
Бразилия е най-тежко засегнатата страна в Латинска Америка от COVID-19, като до момента има 1532 умряли и над 25 хиляди доказани случаи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР