Вестта за Христовото раждане отново отеква навсякъде около нас -

...
Вестта за Христовото раждане отново отеква навсякъде около нас -
Коментари Харесай

Рождественско послание на патриарх Неофит: Нека отворим сърцата и душите си за радостта от Рождеството

Вестта за Христовото раждане още веднъж отеква на всички места към нас - в нашите храмове и в нашите домове, в нашите души и в нашите сърца, тържествено възвестявайки настъпването на удобната Господня година и началото на Богодаруваното ни избавление. Това се споделя в Рождественското обръщение на Негово Светейшество българският патриарх Неофит.

„ Възлюбени в Господа рожби на светата ни Църква, обични братя и сестри,

В тихата и свята нощ на Рождеството на Божия наследник сърцата ни и мислите ни още веднъж се устремяват към Витлеемската пещера, където с раждането на Богомладенеца за целия свят настъпи нова ера и откъдето за всеки изгря нова вяра и към този момент никой не е единствено, тъй като с нас е Бог.

В тази нощ на насладата и на вярата бързаме и вие, дружно с пастирите и мъдреците, да се поклоним пред величието на безпределната Божия обич, да прославим поради нас и нашето избавление въплътилия се Бог и да приемем светлина от незалязващата светлина, изгряла в нашия свят с идването на Богомладенеца.

Вестта за Христовото раждане още веднъж отеква на всички места към нас - в нашите храмове и в нашите домове, в нашите души и в нашите сърца, тържествено възвестявайки настъпването на удобната Господня година и началото на Богодаруваното ни избавление. В светлината и в плодородния мир на тази свята нощ никой към нас не би трябвало да остава самичък и обезсърчителен, лишен от разтуха, внимание и обич, тъй като по тази причина пристигна измежду нас Христос, с цел да дарува на всички ни мир, вяра, светлина и живот. И прикани към себе си всички отрудени и обременени, онеправдани и обезнадеждени, тъй като такава е волята Божия - бедните духом да наследят Царството, плачещите - да се утешат, гладните и жадни за истина - да се наситят, чистите по сърце - да видят Бога и всички да се нарекат синове Божии и Божии другари и да наследят Царството, приготвено за чедата на небесния ни Отец още от творение мира.

Затова, възлюбени, дано в тази нощ отворим сърцата и душите си за насладата от Рождеството на Спасителя и за всички наши ближни, които са в дефицит и потребност, в неволя и в лишаване, в страдалчество и неутешимост. И като забележим в тях самия през днешния ден раждащ се за нас Господ, да бъдем негови същински следовници и подражатели в изява на онази дейна обич, на която самичък той ни учеше и към която ни призоваваше.

Нека в святата и благословена нощ на Рождеството, проблесналата с идването на Богомладенеца светлина грее на всички места към нас и посредством нас, свидетелствайки за величието на Божия промисъл и за необятната Божия обич и грижа за всички нас, сътворените по Негов облик и по Негово сходство обичани и свидни негови рожби.

В светлата нощ на Боговъплъщението отечески приветствам всички Вас - правилните рожби на Светата ни Църква, с настъпващия Рождественски празник и насочвам първосветителски благослов към събралите се към празничната софра на Бъдни вечер за мирни и щастливи дни, за благополучие във Вашите домове, обични рожби и близки. Благодатта, мирът и любовта на Раждащия се Богомладенец да бъдат с всички нас!

Честито Рождество Христово! ” /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР