Вестник Wall Street Journal публикува редакционна статия, в която призовава

...
Вестник Wall Street Journal публикува редакционна статия, в която призовава
Коментари Харесай

WSJ: Да отговорим на руската провокация в Черно море с ракети

Вестник Wall Street Journal разгласява публицистична публикация, в която приканва администрацията на президента Джо Байдън да отговори на неотдавнашния случай с американския безпилотен аероплан MQ-9 Reaper, като изпрати ракети с отдалечен обхват на деяние в Украйна.

 

Обяснявайки сходна позиция, изданието отбелязва, че решението на съветските военни да нападат американския дрон в неутрално въздушно пространство демонстрира желанието на Кремъл да продължи с нападателните си дейности.

 

Безпилотният аероплан MQ-9 Reaper се разруши в Черно море покрай Крим, откакто беше прихванат от съветски изтребител. Американските управляващи настояват, че самолетът на съветските военновъздушни сили е пускал гориво върху американския дрон и по-късно се е сблъскал с витлото му.

Руското министерство на защитата твърди, че не е имало конфликт и апаратът е паднал самичък.

 

" Някои предизвестиха, че този епизод е увещание за риска от война сред Съединени американски щати и Русия - и по тази причина би трябвало да се отдръпват от поддръжката за Украйна. Но дронът е работил в интернационалното въздушно пространство, а Путин желае да трансформира Черно море в свое частно езеро ", написа Wall Street Journal.

 

Русия може да тръгне към ескалация, само че тази обстановка удостоверява, че Путин е агресорът и упоритостите му не се лимитират единствено до Украйна.

Байдън в този момент има повече аргументи да предприеме действието, " което трябваше да предприеме от дълго време: да даде на Украйна оръжия, с цел да победи. Wall Street Journal изброява тактически ракети, които могат да нанасят удари надълбоко зад съветските линии, както и самите безпилотни самолети MQ-9 Reaper.

 

Авторите на публицистичната публикация настояват, че една от аргументите за отхвърли на Вашингтон да даде такива машини на Украйна е страхът, че те ще попаднат в ръцете на руснаците и те ще откраднат съответните технологии. Сега обаче съветските военни се пробват да спасят останките на дроновете от Черно море, а Пентагонът твърди, че в тях не е останало нищо скъпо след акцията на Съединени американски щати.

 

" Това демонстрира, че рисковете, свързани с даването на MQ-9 на Украйна, са допустими - и са обезщетени от преимуществата на платформата, която може да остане във въздуха повече дни и да прави разузнаване на огромни дистанции ", се споделя в публикацията.

Авторите не престават: " Администрацията на Байдън построи политиката си по отношение на Украйна въз основа на личните си опасения за това по какъв начин ще реагира съветският президент, само че злополуката на дрона е последното доказателство, че Путин е подготвен да поеме всевъзможни опасности, които счита, че могат да му се разминат. "

 

Безпилотният аероплан лежи на дълбочина от повече от километър
" Байдън може да избра да я остави без последици и да се задоволи със личната си въздържаност. Но няма да му харесат решенията, които ще би трябвало да вземе, в случай че Русия ескалира и смъкна аероплан, ръководен от американски военни водачи ", заключава вестникът.

 

Източник: news.bg
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР