Весела Чернева с коментар за влизането на България в Шенген.

...
Весела Чернева с коментар за влизането на България в Шенген.
Коментари Харесай

Весела Чернева с коментар за влизането на България в Шенген

Весела Чернева с коментар за влизането на България в Шенген. ” Декември е основен месец за България във връзка с Шенген. Едно от огромните условия е ще може ли българският парламент да направи по този начин, че промените в правосъдната система да станат факт. ” Това съобщи Весела Чернева, зам.-директор на Европейския съвет за външна политика в ефира на NOVA NEWS.

                              7 декември ще бъде последният трен, за Шенген

“Дали в Конституцията ще се запише участието на България в Европейски Съюз и в НАТО няма да промени фактическото ни участие, нищо ще промени качеството на българското участие. То постоянно зависи от това България доколко има упоритост и взе участие в бъдещето на Европа.

                                              Трябва да има правосъдна промяна

„ Европейски Съюз би трябвало да има четири равнища на интеграция. Най-близкото ядро е на страните-членки на Шенген и на еврозоната. Следващото ядро са другите страни от Европейски Съюз, които непринудено се отхвърлят от правото си на глас. Третото ниво  са новите страни-членки, които ще имат достъп до общия пазар, само че няма да имат право на глас по нито една от политиките. Последният кръг е така наречен Европейска икономическа общественост, която обгръща страните от целия континент. България явно е във втория кръг, не е в ядрото ”, сподели Весела Чернева.

        Ако Украйна бъде призната в третия кръг, ще би трябвало да съблюдава всички условия на Европейски Съюз

“ЕС още не е стигнал до тематиката за промяна на общата селскостопанска политика и тези зърнени рецесии демонстрираха, че няма да е елементарно Украйна да стане член тъкмо в тази политика. Може да се стигне до участие на Украйна в Европейски Съюз, само че не и в Общата селскостопанска политика ”, сподели Весела Чернева.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР