Версията за терористичната атака като причина за инцидента в атомната

...
Версията за терористичната атака като причина за инцидента в атомната
Коментари Харесай

Чернобилската авария е терористичната атака?

Версията за терористичната офанзива като причина за случая в атомната електроцентрала в Чернобил се е считала за " доста сериозна ", сподели пенсионираният съветски генерал-майор от ФСБ Анатолий Ткачук, който беше началник на оперативната група на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) за войските на Чернобилската зона. Това разкри РИА " Новости ".

" Интервюирахме доста хора, които бяха очевидци на необикновени феномени, които индиректно могат да приказват за човешка интервенция ", сподели Анатолий Ткачук.

Според него е осъществена щателна инспекция на всички документи и оперативна информация, открито е, че Москва е получавала известия за голям брой нарушавания по време на строителството на атомната електроцентрала в Чернобил. В същото време една от версиите на обсъжданата повреда е сриването на някои структури.

" След следствието, както знаем, като причина за случая бяха посочени дейностите на личния състав на четвъртия енергиен блок, човешкият фактор, довел реактора до положение, в което детонацията беше неизбежна ", напомни Ткачук.

По-рано Русия съобщи, че медицинските последствия за хората, изложени на радиация вследствие на повредата в Чернобил, ще продължат в дълготраен проект.

Чернобилската злополука се случи на 26 април 1986 година в 01.23 московско време заради повреда в четвъртия реактор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР