Вероятността България да има редовно правителство много зависи от това

...
Вероятността България да има редовно правителство много зависи от това
Коментари Харесай

Йотова: Вероятността България да има редовно правителство зависи от това какво ще предложи първата политическа сила

Вероятността България да има постоянно държавно управление доста зависи от това какво ще предложи първата политическа мощ. Така вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява в ефира на Радио Кърджали идното връчване на изследователски мандат на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

Според нея има опция за триумф единствено при няколко условия. Едно от тях е ГЕРБ да спре да живее с разбирането, че последните две години са били политическо безвремие и неточност на българското общество, тъй като партията към този момент не е във властта. Това значи, че нито един урок не е теоретичен и ще бъде доста мъчно да им се довери новото държавно управление, сподели още Илияна Йотова.

" Ако обаче са направени изводите, в случай че са видени грешките от първата политическа мощ, в случай че се предложат хора, които имат, първо, знания за това, което става в България – това е основно значимо. Вече се напатихме от хора, които идват отнякъде, които нямат визия нито за политическите процеси в страната, които нямат визия какво положение е страната и са го гледали от птичи взор или от изявления в медиите, това няма да бъде добре.

Трябва човек, който добре познава обстановката в страната и най-много знае не какво ще прави идващите три месеца, не идващите шест, не идващите 2 години или 4 в мандата, а има визия за това къде би трябвало да бъде България след 20, 30 или 50 години. И несъмнено, събере екип от хора. Те обаче би трябвало да бъдат грамотни, експерти. Ако обаче това са някакви измислени герои, още веднъж ще се върнем там, където бяхме преди 2 април ".

Вицепрезидентът Илияна Йотова и генералният шеф на БНР Милен Митев са посетители на 7-мата годишнина от откриването на най-младата районна станция на публичното радио в Кърджали. Общо е мнението, че страната е в дълг към БНР, което има потребност от развиване. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР