Вероятноста в петък да има папка с готово правителство е

...
Вероятноста в петък да има папка с готово правителство е
Коментари Харесай

Сандов каза от кого зависи новото правителство

" Вероятноста в петък да има директория с готово държавно управление е 50 %. Това е моя преценка. В момента везните са на кантар. Всичко зависи по какъв начин депутатите в Народно събрание ще отговорят на нашите апели - изключително тези, които биха желали, само че нямат смелостта или нямат свободата да решат в тази тенденция ". Това съобщи за " Денят онлайн " вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов.

„ Необходимо е да има болшинство първоначално, а не просто да мине едно държавно управление на малцинството с поддръжка по-малко от 121 души – да вземем за пример през безучастие в гласоподаване или нещо друго. Но в случай че нямаш най-малко 121 души, които застават зад теб с цели – било то и за едно програмно държавно управление с явен период 6 месеца – то ти рискуваш да поемеш цялата отговорност, само че да не можеш да реализираш нищо ”. 

И добави: „ Не е здравословно да си на ръба на 121. В момента има 115 депутати. Ако се организира гласоподаване, в което всеки може самичък да изрази волята си – тогава ще стане ясно дали има поддръжка или не - на повече от 121. Сега консултациите, които се вършат са точно с концепцията да се откри болшинство, което да е повече от 121. При добра готовност  - и при 121 също е допустимо е да минем през тези месеци – най-малко да свърши войната.

Според него всичко сега зависи от еманципиралите се депутати, които би трябвало да решат дали да останат правилни на водача си или на гласоподавателите си. „ Те би трябвало да преценяват за какво са в Народното събрание ”.

„ Разговорите с тези хора са за бъдещето на България – в границите на идващите 6 месеца. Във време, в което на страната й е необходим парламент. Не приказваме кое е държавното управление и какъв е персоналният състав. Разбира се значими са целите и програмата. Но мисля, че  с тези хора от групата на Има Такъв Народ имаме единодушие за програмата и целите ”, акцентира той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР