Вероятно знаете, че трябва да избягвате суровото месо и яйца,

...
Вероятно знаете, че трябва да избягвате суровото месо и яйца,
Коментари Харесай

Продукти, които задължително трябва да се обработят топлинно

Вероятно знаете, че би трябвало да избягвате суровото месо и яйца, само че не сте ли се питали има ли и други артикули, които могат да бъдат рискови, в случай че не преминат цялостна топлинна обработка? Кои са те? На вашето внимание представяме артикули, които наложително би трябвало да се обработят топлинно.

Картофи

В никакъв случай не би трябвало да се употребяват сурови. Използването им в сурово положение, може да аргументи отичане и проблеми на стомашно чревния тракт. Картофите съдържат нишесте, което при готвене се унищожава. Също по този начин, в случай че дълго са стояли на топлота и влага, си трансформират цвета в зелено и стават токсични. Затова би трябвало да се съхраняват вярно.

Боб

Доста употребен в нашата кухня. Суровия фасул съдържа токсин, който може да докара до хранително отравяне. Затова авансово го накиснете, с цел да се подготви бързо и влакната, които има, да могат да се всмукват добре.

Мляко

 Прясното мляко наложително би трябвало да се обработи топлинно

Млякото съдържа рискови бактерии. Директно издоено от крава, не може да се употребява преди пастьоризирано. Сурово то предизвиква разнообразни болести, спрямо други млечни артикули. Когато купувате мляко, гледайте етикета върху опаковката. Пазете се от сирена, създадени от мляко, което не е пастьоризирано.

Кълнове

Те са доста потребни и съдържат витамини и минерали, само че и някои рискови бактерии. Кълновете поникват в топли и влажни условия, идеални за съществуването на бактериите. Затова преди консумация се изплакват хубаво и се подлагат на топлинна обработка, без значение каква ще е тя. В противоположен случай може да докара на тялото ви разнообразни проблеми.

Горчив бадем

 Продукти, които наложително би трябвало да се обработят топлинно

Допринася доста за нашето здраве. Горчивият бадем съдържа циановодородна киселина. За да убие един човек, са задоволителни 70 сурови ядки. За благополучие след термична обработка стават безвредни. Използват се основно в козметични артикули или в някои типове слаб алкохол.

Брашно

Потреблението на брашно също може да бъде рисково. Зърната на пшеницата, от която е направено, съдържат някои нездравословни субстанции, рискови за нашия организъм. Те се унищожат единствено при топлинна обработка.

Патладжан

 Патладжанът е артикул, който би трябвало да мине топлинна обработка

Съдържа същия токсин, който го има в картофите. Особено са рискови най-младите, които занапред зреят. Този артикул може да аргументи и алергия при някои хора. Но обработен преди хранене, не съставлява проблем.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР