Вероятно заради факта, че кучетата са считани за най-добрия приятел

...
Вероятно заради факта, че кучетата са считани за най-добрия приятел
Коментари Харесай

Кучетата също не спят от притеснение

Вероятно поради обстоятелството, че кучетата са считани за най-хубавия другар на индивида, сред нас и тях има доста прилики. И не приказваме единствено за човешките болести, от които четириногите страдат. Нито за деянията им на разсъдък, които ни карат да заключваме, че са по-умни от много хора.

Според извършено неотдавна в Унгария изследвано, оповестено в The Royal Society scientific journal, кучетата също страдат от бодърствуване . И то не поради комплицирани химични и физични процеси, които протичат в тялото им, а поради натрапчиви и тревожни мисли.

 Как да приказваме на кучето си
Как да приказваме на кучето си

И, не, не изглеждаме луди

Невъзможността да заспим поради препускащите една след друга мисли в главата ни за това по какъв начин ще се оправим с всички крайни периоди не е по никакъв начин непозната и на лаещите ни домашни любимци. Разбира се, те си имат други проблеми, не по-малко значими за тях .

 Снимка 347429

В рамките на унгарското проучване е проследен сънят на кучета, които са били изложени на позитивни и негативни страсти директно преди този момент. Животните, които са били обект на деликатност от страна на стопаните си, имат по-дълбок и спокоен сън от тези, които са имали среща с чужд за тях човек, да вземем за пример.

Те, от своя страна, спят накъсано, будят се и по-скоро дремят, в сравнение с да спят надълбоко. Но кучетата, които са се почувствали неприятно, заспиват доста по-бързо от събратята си. Точно както ние се унасяме, а след час-два сме със необятно отворени очи в леглото, броейки часовете до съмване.

 Снимка 347431

Все още науката не е напреднала толкоз, че да знаем какво тъкмо се върти в главата на нашите домашни любимци . Но можем да сме сигурни, че те изпитват страсти, които имат и следващ резултат. Затова май няма толкоз неприятно кучето да спи в нашето легло. Така или ще си поспим сладко двамата, или ще си будуваме с компания, написа Vice.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР