Вероятно всички сме наясно, че здравословното ни състояние зависи най-вече

...
Вероятно всички сме наясно, че здравословното ни състояние зависи най-вече
Коментари Харесай

10-те храни, които ще задържат младостта за най-дълго

Вероятно всички сме наясно, че здравословното ни положение зависи най-много от храната, която консумираме и метода на живот, по който сме избрали да живеем. Колкото по-здравословно се храним, толкоз по-добре ще изглеждаме и най-много – ще се усещаме. Има храни, които ни спомагат да задържим младостта си допустимо най-дълго – ето кои са те и по какъв начин да ги консумираме вярно за оптимални резултати.
Бразилски орех

Бразилските орехи не са измежду най-популярните ядки у нас, само че пък са извънредно потребни. Ако би трябвало да дадем образец, единствено от 7-8 ядки може да си набавите към 700% от нужната ни за деня доза селен. А дефицитът на селен може да аргументи съществени болести и увреждания. Разбира се, не би трябвало да прекалявате с тази ядка, консумирайте няколко пъти седмично в естествени количества.

Сусамови семена

Сусамовите семена са потребни най-много за костната ни система. Те са богати на калций, магнезий, желязо, фосфор и други Освен това са богати и на фибри. Редовната им консумация, най-често във тип на тахан, спомага за укрепването на костите и намалява риска от развиването на остеопороза.

Гъби

Гъбите са един от дребното хранителни артикули, от които можем да си набавим витамин D, който ни е по този начин необходим изключително през зимата заради неналичието на задоволително слънчеви лъчи.

Растителни млека

Растителните млека са опция за доста хора, които заобикалят месните и млечните артикули. Но те са потребни освен за тях, защото в състава им откриваме редица потребни хранителни субстанции. Препоръчваме ви да избирате неподсладени млека, а някои от обичаните ни са бадемово, соево, оризово, конопено и други

Черен шоколад

Ако не можете да се откажете от сладкото, а и не е наложително да го елиминирате напълно от менюто си, чудесна опция е тъмният шоколад. Той е по-полезен за нас, тъй като флавоноидите в състава му благоприятстват притока на кръв, както и защищават кожата от нездравословните слънчеви лъчи.

Маслини

Маслините са богати на фитонутриенти и полифеноли, които се грижат за младостта ни. Препоръчваме ви да избирате обаче натурални или мариновани с костилка, защото от маслините в кутия няма да си набавите всичките им изгоди.
Боровинки
Боровинките са плодът, който е най-богат на антиоксиданти. Те ни защищават и от свободните радикали и се борят с тях, а по отношение на младостта – богати са и на витамин С, който интензивно се бори с бръчките.

Риба звук

Риба звук е бохгата на омега-3 мастни киселини, които са нужни на организма ни за цялостното му здраве.

Чушки

Чушките са извънредно богати на витамин С, а всички знаем какъв брой са обширни неговите изгоди за нас.

Ананас

В състава на ананаса откриваме минерала манган, който се включва в образуването на колаген в кожата, което е значимо за еластичността й.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР