Вероятно сте чували, че здравословната диета намалява риска от появата

...
Вероятно сте чували, че здравословната диета намалява риска от появата
Коментари Харесай

Храни за защита от рак на белия дроб

Вероятно сте чували, че здравословната диета понижава риска от появяването на разнообразни заболявания, включително и от рак на белия дроб. Чудите се кои са храните, които би трябвало да консумирате, с цел да се предпазите?

Истината е, че това, което слагаме в устата си, е от голямо значение. Диетата, богата на плодове и зеленчуци е наложителна за всеки човек.

В тази публикация ще ви срещнем с едни от най-хубавите суперхрани, които обезпечават мощна отбрана против рака на белия дроб.

Ябълки

Антиоксидантите флавоноиди се съдържат в обилие в ябълките. Въпреки че цялата ябълка е богата на тези съединения, те са най-вече в кората. Ето за какво най-добре е да оставите белачката в чекмеджето. Добавете най-малко по една ябълка към ежедневната си диета.

Чесън

 Чесънът е храна за бял дроб

Според последните изследвания хората, които употребяват недопечен чесън два или повече пъти седмично, понижават риска от появяването на рак на белия дроб с 44%. Важно е чесънът да се употребява недопечен, защото резултатите на съединението диалил сулфид доста понижават при термична обработка.

Чесънът е прочут с това, че играе значима за лекуване на високо кръвно налягане, понижаване на холестерола и даже за предотвратяване от елементарната простуда.

Броколи

Кръстоцветните зеленчуци са едни от най-ефективните суперхрани в битката с рака. Установено е, че съединенията в кръстоцветните зеленчуци понижават риска от появяването на рак на белия дроб от 21 до 32% %, най-много при дамите.

Ако не обичате броколи, не се отчайвайте, защото има доста други други възможности, с които може да ги замените: карфиол, репички, рукола, бок чой, зеле, хрян, брюкселско зеле, брюква.

Риба

 Рибата има потребни мазнини и оказва помощ при рак на белия дроб

Консумацията на риба може да отбрани организма от появяването на рак на белия дроб. Разбира се, омега-3 мастните киселини в рибата носят доста повече изгоди за човешкото здраве. Те също оказват помощ за понижаване на риска от сърдечно-съдови болести, високо кръвно налягане и инсулт.

Препоръчително е хората да ядат риба най-малко два пъти седмично. Бременните дами би трябвало да се стараят да употребяват мазна риба най-малко един път седмично.

Червени чушки

Червените чушки съдържат фитохимикал, наименуван капсаицин. Установено е, че капсаицинът потиска развиването на рак на белия дроб. Червените чушки са превъзходен метод да добавите малко цвят към хранителния си режим.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР