Вероятно не знаете, че между март и септември 2022-ра година

...
Вероятно не знаете, че между март и септември 2022-ра година
Коментари Харесай

Фотоволтаичният парк около Плевен - един от най-големите източници на чиста енергия на Балканския полуостров

Вероятно не знаете, че сред март и септември 2022-ра година съвсем една четвърт от електрическата енергия в Европейски Съюз е била създадена от слънчева и вятърна сила. Това са данни от разбора на организациите Ember и E3G. Исторически видяно това е рекордно количество за съюза. Предходната година през същия интервал този дял е 21%, а тази година доближава е цели 24%. Преди дни Екологичен потенциал приветства и постигнатото авансово съглашение сред Европейския парламент и Съвета за подсилване на Директивата на Европейски Съюз за силата от възобновими източници. Споразумението покачва задачата на Европейски Съюз за силата от възобновими източници за 2030 година до най-малко 42,5%, което е нарастване спрямо актуалната цел от 32%.

Все по-голяма става потребността от производства на чиста сила и това се усеща още повече на фона на упоритостите на Европейския съюз да бъде по-независим в това отношение. Ето за какво вложенията във възобновимата сила стават все по-належащи.

В тази посока гледа и българската компания Хелиос Проджектс. Тя е основана за придобиване на построен от задграничен вложител огромен фотоволтаичен парк - един от най-големите на Балканския полуостров. Проектът е осъществен през 2012 година и е със подписан 20-годишен контракт за изкупуване на създадената електрическа енергия. Той съставлява първична инвестиция на обществено търгувано сдружение на Шанхайската фондова борса, която е била отчасти финансирана от Китайската банка за развиване.
 ЕЛЕКТРИСИТИ, която стана част от създаването на Големия адронен колайдер - вторият по рода си в света научно-технически план
Българската компания, която стана част от създаването на Големия адронен колайдер - вторият по рода си в света научно-технически план

Един добър образец с резистентен път на развиване

За парка

Фотоволтаичният парк се намира на територията на област Плевен и е измежду най-големите паркове в страната и на Балканския полуостров с потенциал 50 MWh.

По своята същина, договорката на стойност 65 млн. евро, финансирана от УниКредит Булбанк, съставлява покупка от страна на Хелиос Проджектс на задграничен актив на китайско сдружение. Транзакцията е координирана сред три юрисдикции - Китай, Швейцария и България.

" Имахме удоволствието да работим с УниКредит Булбанк по този водещ за страната ни план, като те потвърдиха своя професионализъм и навременна реакция, каквато се изисква при сходни комплицирани покупко-продажби ", разясняват от компанията притежател " Хелиос Енерджи Инвест " АД.

От УниКредит Булбанк разясняват, че, без значение от провокациите, пред които е бил изправен екипът в договарянията със международни контрагенти и сътрудници, в продължение на съвсем една година, банката сполучливо спомага и съветва българските вложители, придобили плана.

" По линия на своята ESG тактика за финансово подкрепяне на компании и планове, свързани с възобновими енергийни източници и кръгова стопанска система, УниКредит Булбанк поддържа Хелиос Проджектс в осъществяване на сложна договорка за рефинансиране на Китайската банка за развиване за построяването на слънчев парк в Северна България ", споделят от УниКредит Булбанк.

" Зелени дружно "

е общ план на Money.bg и Webcafe.bg, който обръща внимание на екологичните трендове - както в всекидневието на всеки от нас, по този начин и в бизнеса.

Научете повече тук:

Защо фотоволтаична система

Слънчевата сила е чиста, само че и самото й приемане не вреди по никакъв метод на природата. Ползването на подобен тип сила способства за спад на нездравословните излъчвания от невъзобновяемите енергийни източници.

Производството на фотоволтаична сила употребява слънчеви панели, формирани от голям брой слънчеви кафези, съдържащи фотоволтаичен материал. Заради възходящото търсене на ВЕИ през последните години производството на слънчеви кафези и фотоволтаични паркове напредва доста, споделят от Българската фотоволтаична асоциация.

През последните години в бранша се регистрира средно-годишен растеж от 40%, което пък способства за основаването на спомагателна претовареност.

Любопитен факт е, че е нужно едвам 0,7% от територията на Европа да бъде заета от слънчеви съоръжения, с цел да се покрие 100% от електроенергийната нужда.



" " демонстрира положителните образци и значимите препоръки - всичко, което би трябвало да знаем по пътя към по-природосъобразно битие, работа и правене на бизнес. Проектът се реализира с поддръжката на,,,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР