Вероятно един от най-големите страхове за човечеството днес е смъртоносния

...
Вероятно един от най-големите страхове за човечеството днес е смъртоносния
Коментари Харесай

Изследване за най-големите страхове на днешния човек

Вероятно един от най-големите страхове за човечеството през днешния ден е смъртоносния вирус Ебола. Оказва се обаче, че американците се плашат повече от офанзиви в Интернет.

Най-новото проучване, извършено от университета Чапман измежду 1500 американци, дало любопитни резултати. В листата с най-големите им страхове се подреждат неща като да се движиш самичък през нощта, кражба на идентичност, пробив в сигурността в Интернет, всеобща престрелка или инцидентна пукотевица и обществено говорене. В друга категория, която учените дефинират не като страхове, а по-скоро като паники, попадат разболяването, неналичието на пари, следене от страна на държавното управление на активността в Интернет, корпоративно следене на Интернет и кражба на самоличността в уеб пространството.

За да могат да дефинират страховете и паниките на американците, учените задали на участниците в проучването серия от въпроси по избрани сюжети, които засягат всевъзможни тематики от безпилотните самолети през национални бедствия до полово принуждение. Изследването не визира уплахите, които се мерят по други критерии.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР