Верни на патриотичния си дълг за съхраняване и популяризиране на

...
Верни на патриотичния си дълг за съхраняване и популяризиране на
Коментари Харесай

ВМРО – Русе със силен призив за Деня на Тракия

Верни на патриотичния си дълг за запазване и разпространение на славното ни историческо минало, през днешния ден членове на младежката организация на Политическа партия „ Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване “ – Русе, деятели на партията и претендентът за депутат от 19 МИР Галин Григоров означиха пред паметника на Стефан Караджа Деня на Тракия.

Преди да положат венец в нозете на прославения поборник за национална независимост и изтъкнат деятел на българското националноосвободително придвижване, при спазването на нужната отдалеченост и ограниченията за сигурност, младежите от Вътрешна македонска революционна организация раздаваха постери, отдадени на бележитата дата. И защото паметникът на Караджата се намира на едно от най-оживените места в Русе, честването на Деня на Тракия – 26 март, се трансформира в заслужен за българския национализъм ден. Всъщност това бяха и началните думи в късото слово на Галин Григоров, който се обърна към присъстващите:

    " Да, би трябвало да има такива дни в съвремието ни, макар пандемията, все пак, че се намираме в особена предизборна конюнктура и за първи път ни се постанова в ограничавания да водим акция с гласоподавателите. Българската история е белязана с такива по-особени дни, а през днешния ден историята ни напомня за неувяхващия венец на воинската ни популярност. За героизма и чутовния героизъм на нашата армия, оставила дълбока следа в международната военна история, като ние – българите, българският боец, съумяваме единствено за 30 часа да превземем една от най-непристъпните замъци в света – Одринската. Тази победа донася свободата на тракийските българи след Балканската война. Тази победа, както написа в спомените си един от прославените ни генерали Никола Иванов, издигна името на България и популяризира българското войнство по всички елементи на света. "

Галин Григоров акцентира, че свободата на нашите сънародници в изконните български земи е била народен блян на няколко генерации след Освобождението ни от турско иго. Че точно този блян и битката за свободата на братска Македония са движили историята ни в руслото на доста победи и разочарования. За да стигнем до съвремието, в което Вътрешна македонска революционна организация е единствената българска партия, посочила по какъв начин би трябвало да се пазят и бранят българските ползи. И по какъв начин с съвременен и активен национализъм да се крепи българският дух в земите, останали по силата на историческите превратности оттатък рамките на настояща, европейска България.

Нека да бъдем на висотата на непреходния български национализъм, наследен от дедите. Нека да останем същински българи в устрема си към независимост и свободен избор в границите на един нов, динамичен и изменчив свят, в най-голямата политико-икономическа общественост на планетата – Европейския съюз. И като същински европейци, и като почтени наследници на тези, тогавашни българи, да работим безрезервно за просперитета на родината си, за бъдните генерации, които имат да извървят своите пътища и да извършват своя синовен дълг към нас – днешните жители на Република България. Дълбок реверанс пред подвига на героите от Балканската война и дано да си обещаем, че няма да отстъпим от техните завещания. България над всичко – приключи словото си Галин Григоров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР