Веригата за бързо хранене McDonald's обяви придобиването на израелската компания

...
Веригата за бързо хранене McDonald's обяви придобиването на израелската компания
Коментари Харесай

McDonald's придоби Dynamic Yield

Веригата за бързо хранене McDonald's разгласи придобиването на израелската компания Dynamic Yield, която е профилирана в създаването на технологии за изкуствен интелект, заяви в. "Файненшъл таймс ".

Размерът на договорката не е публично оголен, само че съгласно същото издание, той надвишава 300 милиона $. Тази стойност го трансформира в най-голямата облага на веригата за бързо хранене през последните 20 години.

McDonald's съобщи, че технологията на израелската компания ще бъде употребена при подготовката на лични менюта разнообразието, на които ще варира според от сезона, натовареността на ресторанта и други фактори. Основавайки се на избора на клиента, изкуствен интелект ще предлага спомагателни детайли към менюто.

Компанията заяви, че е провела серия от проби на своята технология в няколко американски ресторанта през 2018 година. През 2019 година McDonald's възнамерява да стартира да ползва технологията Dynamic Yield в своите дъщерни сдружения в Съединени американски щати, а по-късно и в други страни. Веригата за бързо хранене също по този начин ще употребява тази технология за съоръжение на своите павилиони за самообслужване и мобилното приложение на McDonald's.

Технологията е основна част от проекта за задържане на съществуващи клиенти, въвеждането на нови и убеждаването на хората да купуват повече. Миналата година McDonald's се пробваха да убедят потребителите да изтеглят приложението му с промоции като безвъзмездни картофки против покупка на приложението на символичната стойност от един $.

Сделката с веригата заведения за хранене няма да засегне настоящите контракти на израелската компания. Dynamic Yield, чието седалище е в Тел Авив и Ню Йорк, ще остане независим бизнес под собствеността на McDonald's и ще може да продължи да работи настрана и да си сътрудничи както с сегашни, по този начин и с бъдещи клиенти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР