Веригата супермаркети Tesco, най-големият работодател в частния сектор във Великобритания,

...
Веригата супермаркети Tesco, най-големият работодател в частния сектор във Великобритания,
Коментари Харесай

Великобритания: Работодатели осигуряват на служителите си бонус - частен семеен лекар

Веригата супермаркети Tesco, най-големият шеф в частния бранш във Англия, ще предложи на своя личен състав бонус – виртуални срещи с частен фамилен доктор, съобщи Ройтерс. Тази стъпка се прави оценка като ясна индикация за острата рецесия, която обгръща Националната здравна работа (NHS) на страната и невъзможността доста хора да получат навременна и съответна здравна услуга от персоналните си лекари. 

Най-големият търговец на дребно в страната съобщи, че пакетът от
бонуси за неговите 310 000 чиновници в Обединеното кралство ще обезпечи на тях и фамилиите им достъп до безграничен брой срещи с общопрактикуващ доктор седем дни в седмицата.

Пазарът на труда във Англия е в тежка застоялост, което принуждава фирмите да покачват почасовите заплати, да оферират еднократни
бонуси, да обезпечават безвъзмездна храна и да дават други преимущества, с цел да привлекат и задържат личен състав.

Tesco към този момент увеличи заплатите на личния състав с повече от 15% през последната година и последното му изпитание да задържи хората може да насърчи други огромни работодатели да вкарат сходни начинания.

NHS неотдавна отпразнува своята 75-та годишнина. Тя започва активността си след Втората международна война, с цел да дава безвъзмездни здравни грижи на хората, и до през днешния ден остава една доста уважавана национална институция.

Но продължителният напън от Коронавирус пандемията и застаряващото население са фактори, които изправят службата пред съществени усложнения заради нарасналото търсене на медицински услуги.

NHS фактически се пробва да се оправи с този нараснал размер работа, само че е реалност, че доста хора не могат да намерят свободен час при персоналните си общопрактикуващи лекари, когато имат потребност от тях. Факт е и че британците са изправени пред друга компликация – да бъдат включени в дълги описи с чакащи за болнично лекуване.

Проучване, извършено от Health Hero, което работи със здравния сътрудник на Tesco YuLife за даване на новата услуга, сподели, че 84% от пациентите с общопрактикуващи лекари са имали потребност от среща предходната година, само че единствено 53%, които са желали среща в същия ден, са съумели да я получат.

По данни на NHS, близо 5 млн. пациенти всеки месец в Англия чакат повече от 2 седмици за среща с персонален доктор.

Tesco разгласи, че персоналните лекари на YuLife ще издават частни предписания, които могат да бъдат взети в аптеките в същия ден или доставени до дома на служащия. На чиновниците ще бъдат препоръчани срещи онлайн, видеосрещи или устни диалози с телефонно позвъняване.

Бонус-пакетът ще бъде наличен с изключение на за личния състав и мениджърите на първа линия на Tesco, и за техните близки фамилии, живеещи в едно домакинство, в Обединеното кралство, в това число Tesco Bank и бизнеса на едро на групата Booker.

Други услуги, налични за личния състав, включват достъп до терапевти по проблеми на съня, диетолози, треньори за физически извършения и физиотерапевти.

„ Това е директна инвестиция в здравето на нашите сътрудници “, сподели шефът на Tesco за Обединеното кралство Джеймс Гудман.

Tesco, сходно на други огромни работодатели и търговци на дребно, преди този момент предоставяше по-традиционни
бонуси на личния състав, като схеми за акции и отстъпки за личния състав, а предходната година стартира да предлага задатъци при възнаграждение. Сега обаче компанията се ориентира и към здравето на чиновниците си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР