Веригата подкрепя програмата Топъл обяд“ на БЧК за 13-та годинаБроени

...
Веригата подкрепя програмата Топъл обяд“ на БЧК за 13-та годинаБроени
Коментари Харесай

От днес всички клиенти на Kaufland могат да дарят за топъл обяд на дете в нужда

Веригата поддържа програмата „ Топъл обяд “ на БЧК за 13-та година
Броени дни преди началото на образователната година, Kaufland България се включва в обичайна дарителска стратегия „ Топъл обяд “, посредством която се обезпечава храна за възпитаници в неравностойно състояние. Клиентите на хипермаркетите в цялата страна имат опция да се включат с персонални дарения, като за задачата употребяват особено обособените в магазините дарителски кутии. Кампанията се осъществя от Български Червен кръст (БЧК), като за последните 13 години, в които ритейл водачът поддържа програмата, са събрани над 500 000 лева

 „ Топъл обяд “ започва на 5 септември и ще продължи до 5 октомври. С набраните средства през идната образователна година Българският Червен кръст ще обезпечава безвъзмездна топла храна за деца в неравностойно състояние – сираци, полусираци, от многодетни фамилии или с трайно безработни родители. За огромен брой деца от уязвимите групи, обезпечения топъл обяд е значима мярка против отпадането от учебно заведение. От началото на програмата досега са обезпечени 1 554 356 безвъзмездни топли обяда за нуждаещи се деца, които посещават учебно заведение. Близо 20 500 деца в неравностойно състояние са получавали топла храна през образователната година с помощта на набраните благотворителни средства.

Kaufland България е измежду дългогодишните сътрудници на БЧК. „ Топъл обяд “ е една от най-устойчивите стратегии на организацията, която се реализира към този момент 19 следващи години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР