Веригата е в ТОП 5 на най-предпочитаните работодатели в България,

...
Веригата е в ТОП 5 на най-предпочитаните работодатели в България,
Коментари Харесай

Изборът на студентите: Lidl е най-желаният работодател

Веригата е в ТОП 5 на най-предпочитаните работодатели в България, съгласно изследване на Manpower
Според избора на студентите Лидл България е най-желаният шеф в ритейл бранша и в ТОП 5 на най-предпочитаните работодатели в страната. Това сочат резултатите от изследване на Manpower, извършено измежду 350 български студенти в интервала февруари-април тази година.

Високата оценка от младежите идва, откакто при започване на месец май Лидл България зае трето място в класацията за най-желан шеф Employer of Choice 2021, в която взеха присъединяване над 13 000 работещи от цялата страна.

Според изследването на Manpower, 80% от студентите показват, че опциите за кариерно развиване са водещият фактор при избора на шеф. На второ място по значимост се подреждат опциите за придобиване на нови познания през квалификации и образования. Половината от интервюираните студенти споделят, че възнаграждението е значим фактор за тях, а други 39%, че е от извънредно значение. Организационната просвета, както и опциите за предоставяне на нови хрумвания и нововъведенията в работния развой също са посочени като основни. Прави усещане и позитивната наклонност, че 44% от младежите са решени да се развиват в България.

„ Приемаме резултатите от това изследване като израз на доверие и сме щастливи, че устойчивата политика на Лидл България като шеф съответствува с упованията и полезностите на младежите в страната. Вярваме, че с дейностите си на виновен шеф сме съдействали за това да предпочетат България като място, където да се развиват. Това ни стимулира да работим още по-усилено, с цел да бъдем и отсега нататък техния безапелационен избор в ритейл бранша “, разяснява Катерина Шопова, шеф „ Човешки запаси “ в Лидл България.

Критериите, които студентите показват като водещи в избора си на шеф, напълно подхождат на опциите, които предлага Лидл България, и работодателския профил на компанията. Непрекъснатото развиване и образование е измежду целите на веригата – цялостна стратегия за ръководство на гения, обхващаща 100% от чиновниците, лидерска академия за управителните фрагменти, избор от над 70 курса, с които хората в Lidl могат да натрупат нови познания и умения, са единствено част от положителните работодателски практики. Показателен образец в тази посока е фактът, че към края на 2020 година над 70% от шефовете на магазините са на тази позиция вследствие на кариерно развиване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР