Вера Фешчук-Омелчук е родена в село в района на Тернопил

...
Вера Фешчук-Омелчук е родена в село в района на Тернопил
Коментари Харесай

35-годишна жена, сама и без ръце, отглежда две деца

Вера Фешчук-Омелчук е родена в село в региона на Тернопил преди тридесет и пет години. Дори лекарите съветвали родителите да я оставят в подслон. Шансовете детето да доживее 5 години на практика нямало.

Вера се появила на бял свят без две ръце. Но и това не е всичко. Единият й крайник е по-къс от другия с 20 сантиметра. За нея било тежко тестване да се научи да върви. Вера не умеела да беседва до 3 години. Но родителите й и по-големите й братя и сестри я обграждали с обич и грижи.

На седем тя тръгнала на учебно заведение. По-точно, учителите идвали при нея. Образованието си Вера получила вкъщи. Пишела благодарение на краката си. Учителите отбелязали, че девойката се учи доста добре.

Днес Вера умее да прави с краката си на практика всичко, което другите хора вършат с ръцете си. Тя чисти, готви, работи в градината. Но най-удивителното е, че тя се е научила да гримира с краката си. Никой не я е научил на това изкуство. На всичко се е научила сама.

 жена-гримира-с-краката-си

За грим при нея скоро почнали да идват всички локални девойки. Клиентите на Вера нямали край. От необичайния занаятчия се заинтересували публицистите. От нея се заинтересувала компания Oriflame. Тя платила на Вера курсове в Киев, където момичето станало квалифициран експерт.

През 20111 година Вера се омъжила. Петър, брачният партньор й, я ухажвал цели 5 години и най-после я склонил към брак. Година след сватбата се родило момиченце, което нарекли Евелина. След още няколко години Вера родила момчето Арсений.

Удивително, само че дамата сама хранела децата и им сменяла памперсите. Дори ги преобличала сама.

За страдание, след раждането на второто дете съпрузите се разделили. Петър почнал доста да злоупотребява с алкохола. Един ден Вера не издържала и подала молба за бракоразвод. Но не останала без средства. Благодарение на дипломата си на гримьор постоянно е търсена.

Вера споделя, че непрекъснато е заета с нещо. Казва, че не е привикнала да седи. Любимото й занимание с изключение на гримирането е бродирането.

Можем единствено да завидим на волята на тази жена. Въпреки своя кусур, Вера живеел пълностоен живот. Тя има доста другари, има обичана работа и две деца. Винаги в отлично въодушевление. Когато я питат каква е тайната, момичето дава отговор, че такава няма. Просто Вера е привикнала да не се надява на никого, а да разчита единствено на себе си.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР