Венера е гореща планета, станала е такава заради парников ефект,

...
Венера е гореща планета, станала е такава заради парников ефект,
Коментари Харесай

Наш професор направи голямо разкритие за климатичните промени

Венера е гореща планета, станала е такава поради парников резултат, а въз основата на нея са направени моделите по какъв начин въглеродният двуокис въздейства на климата, съобщи пред бТВ проф. Евгени Семков, шеф на Института по астрономия към Българска академия на науките.

Според него обаче това не е единственият фактор, който въздейства на климата. Има и други, защото климатът се е променял преди да има хора. Ще се трансформира и откакто няма хора на Земята.
-->
„ По данни може да се наблюдава смяната на температурата на Земята в разнообразни интервали. Има ледникови интервали – най-малко четири са известни, в които температурата на Земята е била с до 15 градуса по-ниска. Имало е интервали на стопляне. Тогава не е имало хора или активността им не е влияела на климата. Сигурно човешката активност въздейства на климата, само че с нея не можем да разбираем предишното. Очевидно има друго – някаква цикличност, обвързвана със Слънцето “, изясни шефът на Института по астрономия.

„ За да има живот на една планета, тя би трябвало да има непрекъснат климат. Наблюдаваме звезди, които трансформират своя искра постоянно, което вършат невероятно резистентен живот “, сподели още проф. Семков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР