Велизар ШаламановПрез 1999 г. след констатация, че ПВО на България

...
Велизар ШаламановПрез 1999 г. след констатация, че ПВО на България
Коментари Харесай

Пълна подкрепа за премиера Петков за ускорено превъоръжаване и пълно прекъсване на всякакви зависимости от Русия

Велизар Шаламанов

През 1999 година след констатация, че Противовъздушна отбрана на България не е в положение да отбрани стратегически обекти и заради несъответственост със самолетите на НАТО, прелитащи от Турция към Косово за масиран опит да се приключи войната на Сърбия против Косово постигнахме съглашение за гаранции от НАТО за отбрана на българското небе и обекти от територията. Това бе невиждано съглашение 5 години преди участието ни в НАТО. Днес Противовъздушна отбрана не е в доста по-добро положение - не е платен нито един нов радар, ЗРК или аероплан, има усъвършенстване единствено в системата за командване и ръководство с помощта на планове на НАТО с общо финансиране.

Гарантирането на нашата ПВО/ПРО при ожесточаваща и географски разширяваща се война все по-близо до нас е дълг на Правителството и единствената опция е разполагане на мобилни радари, ЗРК и самолети на съдружници у нас до доставката на такива по нашата стратегия за превъоръжаване.

Трябва да дадем цялостна поддръжка на Премиера Петков, минстър Заков и адм. Ефтимов в границите на НАТО да подсигуряват отбраната на България, включително посредством стратегическа връзка и противопоставяне на дезинформацията и пропагандата. Националната сигурност на България в под директна и непосредствена опасност и по член 105 на Коституцията Првителството би трябвало да вземе всички ограничения да обезврежда тази опасност, дружно с

ускорено превъоръжаване и цялостно спиране на всевъзможни зависимости от Русия

(както бе разказано във Визия 2020 през 2014 г.) за недопускане на такива страшни дефицити в защитата ни в бъдеще. Ние сме НАТО и подсигуряваме мира в Европа!

Извънредната среща на върха в НАТО на 24 март ще означи същински прелом освен в тази жестока война, само че в развиването на системата за сигурност на континента както бе през 1999 година със започване на въздушните удари против войските на Сърбия на същата дата. Тогава се приготви и одобри новата Военна теория на България и нова Стратегическа идея на НАТО - и двете през април - в този момент чакам актуализирана Военна теория на България също, а Стратегическата идея на НАТО сигурно ще бъде призната през юни в Мадрид и ще дефинира отбранителната политика най-малко до 2030 с въздействие и у нас.

Премиерът Петков има потребност от мощен мандат, признат от Парламента за тези две срещи, тъй като ние сме Република с парламентарно ръководство. Задачата на Президента е да търси национално единодушие в поддръжка на Парламента, както доста сполучливо направи Президента Стоянов през 1999 година в поддръжка на водачеството на Премиера Костов.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР